Afbeelding
Foto: Stichting Hulp Oost-Europa

Opnieuw goederen naar Oost-Europa

Keihard is er gewerkt door de vrijwilligers van de stichting Hulp Oost-Europa Texel. En zo kon er dinsdagmiddag 17 november weer een transport met hulpgoederen vertrekken van Texel naar Brasov in Roemeniƫ.

In het transport zitten voornamelijk goederen om de armste mensen de winter door te helpen, zoals veel warme kleding, waaronder een grote hoeveelheid heerlijk warme gebreide wollen truien en mutsen. Alsook warme jassen en schoenen, dekens en dekbedden en meubilair. Ook zijn er veel pannen ingepakt en is er veel voedsel geschonken. Voedsel is broodnodig voor deze armste mensen, die echt in nood verkeren.

'Maar wij zijn heel blij en dankbaar dat er in Roemeniƫ ook vrijwilligers zijn, die deze mensen opzoeken en kunnen helpen met de spullen die wij vanaf Texel sturen. Dankzij onze goede samenwerking is het mogelijk om gericht hulp te bieden. Omdat de nood ook in Boekarest met ruim 5000 daklozen, heel hoog is, gaan wij door met het klaarmaken van hulpgoederen. Voedsel hiervoor is nog heel dringend nodig", schrijft Ria van der Vis van de Stichting.

Een bijdrage voor de stichting is heel welkom op NL 18 RABO 036 25 21 905 ten name van Hulp Oost Europa Texel ( met ANBI goedkeuring).