Vrijdag 20 november

7:00 Kunst in Schapenboet ‘Vischwijven’ is de titel van de nieuwe expositie van (Hendrikje) Ericka Voortman in de boet van Ruud Bakker aan het fietspad tussen de Mokweg en de Stolpweg bij Den Hoorn. Dagelijks, vrije entrée.

9:30 Expositie 'de Containervaart' in Flora Expositie in Juttersmuseum Flora: de containervaart. Leuke, gekke en bijzondere spullen, afkomstig uit overboord geslagen containers die zijn aangespoeld op het Texelse strand.Dagelijks te bezichtigen

9:30 Bezoek Wonderlijk Wad bij Ecomare Beleef de magie van het wad in de nieuwe tentoonstelling Wonderlijk Wad bij Ecomare! Een interactieve belevenis over UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. Koop vooraf je kaartje met tijdslot op ecomare.nl

19:00 Starparty telescopisten Exclusief voor telescopisten: Telescopen uitproberen en vergelijken in het observatorium bij Ecomare. Meer informatie en aanmelden op www.oriontexel.nl.

19:30 Kennismaken met familieopstellingen Familieopstellingen avond op Vrijdag 17 juli vanaf 19:30 uur in Binnenlicht. Na een korte inleiding is er voldoende ruimte om aan de hand van persoonlijke vragen met elkaar aan de slag te gaan.

Zaterdag 21 november

9:00 Maaike Raaphorst doet mee aan #Kunsdt Maaike Raaphorst is een jonge Texelse kunstenaar, die meedoet aan Klifhanger #Kunsdt Festival met een korte video 'Wat ik vind, wil ik houden'. Kunnen we land claimen? Daarnaast nog 22 acts!

13:00 Jazzband Eline op #Kunsdt Festival Jazzband Eline neemt je mee door de wereld van swingende jazz, soepele struts en warme bossa nova. Deze keer dus wel virtueel. Eline Jongejan, zang; Michiel Dijkman, gitaar; Henk Vroom, contrabas.

Zondag 22 november

11:00 Door de zoute kreken van De Slufter De boswachter neemt je mee op een ontdekkingstocht door De Slufter. Laarzen noodzakelijk! Info bij Ecomare 0222-317741, boeken via www.ecomare.nl. Kosten €13,95, t/m 12 jaar €8,95.

15:30 en 19:00 De fantasierijke reis vol puur samenspel Duo Elon verrast met de ongekende warmte en heerlijke homogeniteit van een ongebruikelijk huwelijk tussen altviool en cello met Bach, Beethoven, Bartók. Uitsluitend online te bestellen op www.ihms.nl

Maandag 23 november

8:30 Maandagmarkt Den Burg 2020 Iedere maandag is er in het centrum van Den Burg op de Groeneplaats een gezellige weekmarkt met verkoop van verse levensmiddelen, bloemen, kleding en nog veel meer. Tijdens Pasen en Pinksteren is de markt op dinsdag.

11:00 In de schuren van Axel Lap aan de Witteweg in Den Hoorn is iedere maandag een rommelmarkt, ten gevolge van corona nu van 11:00 tot 16:00 uur. De opbrengst komt ten bate van het onderhoud van het Hoornder kerkje.

Dinsdag 24 november

19:30 Online Opvoedcafé over coronastress Wat doet (corona)stress met kinderen en pubers? Hoe kun je hiermee omgaan? Gratis online opvoedcafé met Marina van der Wal. Aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl

20:00 Tarot cursus voor beginners Er start weer een tarotcursus voor beginners in Binnenlicht op 6 oktober. Aanvangstijd 20:00 uur Aanmelden gewenst i.v.m. het maximaal aantal deelnemers. 0222 322213 of info@binnenlicht.nl