Brouwerij bekijkt huisvesting vanuit nieuwe uitgangspositie

De overname van de Texelse Bierbrouwerij door Heineken geeft de brouwerij een nieuw perspectief op de toekomst. Een nieuwe uitgangspositie, mogelijk ook met gevolgen voor de (nieuwe) huisvesting.


Algemeen directeur Cor Honkoop: "De markt voor speciaalbier is enorm hard gegroeid de afgelopen 15 jaar, maar de groei begint af te vlakken. De markt wordt volwassen en competitiever. Het is nu veel moelijker dan 15 jaar geleden om heel Nederland te veroveren. Samen met Heineken kunnen we de druk van de markt beter aan, als eenling zou dat veel moeilijker zijn geweest. Op het gebied van marketing, brouwen, verpakken en andere zaken kunnen we nu terugvallen op de kennis en kunde van de nieuwe aandeelhouder. Het was echt een strategische keuze voor ons om de juiste partner te gaan zoeken. En die hebben we in Heineken gevonden op basis hun infrastructuur maar ook zeker vanwege het wederzijds respect voor elkaars sterke kanten en cultuur."

“We zijn niet langer een stand alone-bedrijf, maar hebben een moeder die ons helpt. Vanuit die nieuwe uitgangspositie houden we onze situatie en kansen tegen het licht en werken we aan een nieuw masterplan voor de toekomst. De overname is echt goed nieuws voor de continuïteit van het bedrijf. Daar hoort ook de huisvesting bij. Vanuit onze nieuwe uitgangspositie gaan we het plaatje opnieuw bekijken. We blijven op het eiland, maar willen geen mega-industrie worden. Die balans moeten we zien te vinden."