De reddingboten van de KNRM.
De reddingboten van de KNRM. Foto: Flying Focus

KNRM huldigt trouwe Texelse donateurs

De KNRM heeft vier trouwe donateurs op Texel in het zonnetje gezet. Het gaat om Theo Kikkert uit Oosterend, Willem van den Berg uit Den Burg, Dirk Burger uit Oudeschild en Harry Witte uit Den Burg. De heren Kikkert en Van den Berg zijn allebei zestig jaar donateur, Burger en Witte zijn vijftig jaar donateur van de reddingmaatschappij. De 'Redders aan de Wal' worden normaliter jaarlijkse in de boothuizen van de KNRM gehuldigd en onderscheiden met een speld, maar dat was dit jaar als gevolg van de coronacrisis niet mogelijk.


"Vanwege de coronamaatregelen zijn boothuizen en reddingboten momenteel uitsluitend toegankelijk voor bemanningsleden tijdens een daadwerkelijke alarmering", meldt de KNRM. "Bovendien is de KNRM voorzichtig met de gezondheid van jubilarissen, die vaak op leeftijd zijn. Daarom krijgen deze donateurs de speld deze keer thuisgestuurd en houden zij het gevoel een echte varende redder op zee te zijn tegoed."


De huldiging van de gouden en diamanten donateurs was gekoppeld aan 11 november, de dag waarop in 1824 de reddingsmaatschappij werd opgericht.