Den Burg.
Den Burg. Foto: Jeroen van Hattum

Wat ik zeggen wou

Vergunningparkeren


Zoals de meeste inwoners van deze gemeente inmiddels wel zullen weten, is het beoogde plan van onze gemeenteraad, om met ingang van 1 januari 2021 het parkeren op openbaar terrein binnen de bebouwde kom alleen nog toe te staan tegen betaling, aangenomen. Dit plan is bedacht om de parkeerdruk en de overlast voor bewoners door langparkeerders in de dorpskernen tegen te gaan. Tevens is het de bedoeling dat de NIET-bewoners binnen de ring Bernhardlaan-Beatrixlaan-Emmalaan in Den Burg, zoveel mogelijk buiten de ring en op parkeerterreinen gaan parkeren. Volgens onderzoek namens de gemeente is wel duidelijk gebleken dat er geen tekort aan parkeerplaatsen is...

Vanaf 1 januari 2021 heeft iedereen die zijn/haar auto wil parkeren op openbaar terrein, overal binnen de bebouwde kom, op Texel een Texel-vignet nodig dat tegen betaling bij de gemeente te verkrijgen is. Binnen de ring Bernhardlaan- Beatrixlaan- Emmalaan in Den Burg en in de andere door de gemeente aangewezen kernen, mag 24 uur geparkeerd worden als je naast het vignet ook een vergunning (parkeerontheffing) hebt. Deze vergunning is alleen beschikbaar voor wie aantoonbaar binnen de ring of in de andere aangewezen kernen woont en kan worden aangeschaft bij de gemeente tegen betaling van €12,50. Woon je er niet, dan mag daar met vignet maximaal 2 uur geparkeerd worden. Dit geldt voor zowel Texelaars als toeristen.

Buiten de ring, dus in alle andere straten/wijken mag iedereen, toerist of Texelaar, nog wel 24 uur parkeren met vignet. De vergunning is alleen geldig in de eigen kern. Daarbuiten geldt deze niet en mag je elders 2 uur parkeren in de kern met vignet of 24 uur buiten de kern. De vergunning en/of vignet zijn 365 dagen per jaar geldig vanaf de dag van aanschaf.

Regeren is vooruitzien, maar of dat hier gedaan is?? Ja, wel in de eigen richting wat gemeentelijke inkomsten betreft, maar zeker niet wat het belang van Texelse inwoners betreft. Het plan, dat breed gedragen wordt in de gemeenteraad, is bedacht door het college wordt gezegd en door de wethouders (in ieder geval VVD en Texels Belang) aan de gemeenteraad voorgelegd. Zoals ik eerder schreef, is de gemeenteraad de afvaardiging van de door "het volk” gekozen volksvertegenwoordigers. Maar is er onder de bevolking eigenlijk wel draagvlak voor dit plan? Want voor wie is dit eigenlijk een positief plan?

Om te beginnen moet er een scheiding worden gemaakt tussen inwoners en toeristen. Want niet de inwoners, maar de overal parkerende toeristen zijn uiteindelijk de oorzaak van parkeerdruk en overlast. Als het de gemeente echt gaat om parkeeroverlast op te lossen, zoals gezegd wordt, en niet om het extra geld binnen harken, dan zou het daarom wenselijk zijn als alle inwoners van deze gemeente die dat willen, een parkeervergunning op kenteken voor een personenauto kunnen aanschaffen en daarmee overal op Texel 24 uur kunnen parkeren. Hierbij zit automatisch het benodigde vignet voor de totaalprijs van bijv. € 35,00. Eventueel alleen een los vignet aanschaffen kan voor bijv. € 25,00. Uiteraard moet je hier dan wel ingeschreven staan en ook daadwerkelijk wonen. Dan is iedereen voor de wet gelijk. Bedrijfsauto's hebben net zoals nu hun eigen ontheffing en regels. Toeristen kopen een vignet voor bijv. € 5,00 per dag, € 20,00 per week of € 35,00 per jaar en kunnen daarmee "gratis” maximaal 2 uur in het centrum parkeren (exclusief de uitzonderingen in tijd), 4 uur op de ring en straten daarbuiten, 24 uur op de parkeerterreinen. Zo heb je een betere spreiding en heeft iedereen een keuze waar te gaan parkeren, verminder je de parkeerdruk en de overlast. Bij 24 uur parkeren met vignet buiten de ring en buiten de andere kernen bestaat er een gerede kans dat inwoners daar er last van zullen ondervinden. Het gaat er vooral om dat je de toeristen zoveel mogelijk naar de parkeerterreinen krijgt, terwijl er toch genoeg ruimte blijft voor de inwoners en de toeristen rustig kunnen winkelen, eten/drinken, enz.


Frans van der Reyken

Den Burg

De brief was te lang voor volledige plaatsing, maar is in zijn geheel te vinden op de website van de krant.