Betsema etaleerde in Leuven haar topvorm maar kwam in de eindsprint helaas iets te kort.
Betsema etaleerde in Leuven haar topvorm maar kwam in de eindsprint helaas iets te kort. Foto: Alain VDP Vandepontseele

Helaas geen derde voor Betsema in Leuven

Een derde zege van dit seizoen laat nog even op zich wachten voor Denise Betsema. In Leuven liet zij zien in een uitstekende vorm te verkeren en was ze er heel dichtbij, maar in de finale kon zij een goede wedstrijd net niet bekronen tegen wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado.

Het parcours in Leuven ligt in het bos en gedeeltelijk op de weg, een ondergrond die Betsema op het lijf geschreven is. Als winnares van de laatste twee edities was zij dan ook als kanshebster getipt. Echter in de beginfase was het verrassend Perrine Clauzel die van de concurrentie wegreed. Betsema startte weer van de tweede rij en had een tijdje nodig om de aansluiting te vinden. Na een paar rondjes zag de Française het sterke Nederlandse blok terugkomen. Met daarbij onder meer de bekende namen met naast Lucinda Brand, Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst -uiteraard- ook Denise Betsema.

In de tweede koershelft was het Denise zelf die vooraan het initiatief nam, maar vooral Alvarado en Brand beten zich goed vast in haar wiel. In de finale demarreerde Brand, maar ze ging onderuit. Ook Alvarado maakte nog een slippertje.

Uiteindelijk zou het uitdraaien op een sprint met twee en daarin trok de wereldkampioene aan het langste eind. Denise werd knap tweede. "Jammer, hé", zuchtte ze in een eerste reactie. "Maar ik zie het positief. Zevende in Ruddervoorde. Vierde in de Koppenbergcross en het EK, derde in Niel en vandaag tweede. Als ik die progressie doortrek kan een overwinning niet lang meer uitblijven", lachte ze.


Komende zondag komt ze in actie in Merksplas om 13.40 uur. Voor live kijken wordt het zoeken naar een livestream, Eurosport zendt de wedstrijd op tv geheel om 16.00 uur uit en Sporza in de namiddag een uitgebreide samenvatting.