Afbeelding
Foto: Google Maps

Geen bezwaar tegen verlaging snelheid naar 60 km/uur

Het besluit om de verkeerssnelheid van 80 naar 60 km/uur terug te brengen gaf weliswaar de nodige commotie, na publicatie in de Staatscourant zijn er geen bezwaren tegen binnen gekomen.


Dat maakt de weg vrij om de snelheid gefaseerd terug te brengen, waarbij in 2023 op alle wegen in het buitengebied maximaal 60 km/uur gaat gelden, behoudens de Pontweg. Voor het inrichten van de betreffende wegen zijn nodig: belijning, plateaus en bebording. De belijning wordt binnenkort afgerond.

Dankzij een extra bijdrage van het Rijk kunnen alle noodzakelijke plateaus in één keer worden aangelegd. Met het plaatsen van de bebording wordt de verlaging van de maximumsnelheid naar 60 km/u daadwerkelijk ingevoerd. De snelheid op verbindingswegen tussen de dorpen wordt pas aangepast na de werkzaamheden.

Er zijn plateaus aangebracht op de Hoofdweg, die als omleidingsroute wordt gebruikt in verband met de werkzaamheden aan de Nieuwlanderweg. Wegens de extra drukte op de Hoofdweg zijn plateaus aangebracht en wordt met bebording de snelheid teruggebracht naar 60 km/u. Momenteel wordt gewerkt aan de Oosterenderweg. De Nieuwlander- en Oosterenderweg worden in 2021 afgerond, waarna de snelheid daar naar 60 km/uur gaat.

In 2022 starten de voorbereidingen voor aanpassingen aan de Postweg, waarvan het werk dat jaar wordt afgerond en de snelheid ook hier naar 60 km/uur gaat. In 2023 gaat op de Westerweg en Hoornderweg de snelheid naar 60 km/u. Dat jaar geldt overal op Texel, uitgezonderd de Pontweg, maximaal 60 km/uur.