ZA 14 NOV

Kunst in Schapenboet ‘Vischwijven’ is de titel van de nieuwe expositie van (Hendrikje) Ericka Voortman in de boet van Ruud Bakker aan het fietspad tussen de Mokweg en de Stolpweg bij Den Hoorn. Dagelijks, vrije entrée.


9:00 BirdingTexel organiseert een twee uur durende excursie door het fraaie natuurgebied De Muy. Aanvang 9:00 uur vanaf de parkeerplaats hoek Muyweg en Zanddijk. Meer info en boeken op www.birdingtexel.com


13:30 Intochtfilm Sinterklaas 2020. Via o.a. de website van de Texelse Courant is de intochtflim van Sinterklaas op Texel te zien. Zie adv. op pag. 4 in deze krant.


13.45 In Leuven start Denise Betsema in de Soudal/ Ethiascross. De wedstrijd is op internet te zien via www.vtm.be en www.hln.be.


ZO 15 NOV

14:30 Duo Elon verrast met de ongekende warmte en heerlijke homogeniteit van een ongebruikelijk huwelijk tussen altviool en cello met Bach, Beethoven, Bartók. Uitsluitend online te bestellen op www.ihms.nl


MA 16 NOV

8:30 Iedere maandag is er in het centrum van Den Burg op de Groeneplaats een gezellige weekmarkt.


9:00 Juridisch spreekuur in Den Burg Maak een afspraak, bel 06-53664845 of mail info@nataliebakker.


DI 17 NOV

10:00 Texels Welzijn houdt een spreekuur dorpshuis De Waldhoorn in Den Hoorn. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.


#KUNSDT
FESTIVAL

Boswachter Anna Sprenkeling doet mee aan het virtueel #Kunsdt Festival in het bos. Op ludieke wijze leidt zij u langs 22 virtuele acts: muziek, poëzie, podcast, film, dans, verhalen, een aria, enz.: U ziet bijvoorbeeld:

Rebecca Geskus en Willem Broens. Willem werkt met tekst en beeld; hij schreef een gedicht voor de hond Tess. Rebecca filmde 'Tess, 4 seizoenen in het Bossie'. Rock & Rollband The Seniors, swingende deelnemers; Kunstenaar Ed de Wild nodigt je uit om het onbekende te ontmoeten d.m.v. een Augment Reality ervaring; Milou Mignon laat bomen met u communiceren; Wetenschapper Sjoerd Groeskamp wil visualiseren met een grappig doch wetenschappelijk verhaal wat de gevolgen zijn van de zeespiegelstijging. Met Veerle van Hek maakte hij een podcast met animaties. Jazzband Eline neemt je mee door de wereld van swingende jazz, soepele struts en warme bossa nova. Deze keer dus wel virtueel.; Plezierdichter Bas ten Have doet mee zijn toppers van het diner cabaret. Maar ook nieuw werk! Jaap Dros en Jan Kühne, Jaap zingt zich zelf op gitaar begeleidend 3 op muziek gezette gedichten van J.C. Bloem, hierbij muzikaal bijgestaan door Jan Kühne; Anyway: Anneke Brons, Irisabella Bakker en Ruthie Vazana zingen a-capella 3-stemmig, van klassiek tot rock en all-in between; Dominique Engers is zangeres en sneldichteres.