Afbeelding
Foto: Texel Vastgoed

Pand Burgwal na 13 jaar eindelijk

verkocht: Nora dronken van geluk

“Heb je al in de krant gelezen: Dronken vrouw door de politie opgepakt wegens blijheid over verkoop pand? Nee, dus het is nog niet verkocht.”


Dat vertelde Nora Bekking aan Texelaars die informeerden of ze haar pand aan de Burgwal eindelijk al eens had verkocht. Nu, na dertien jaar, is eindelijk de kogel door de kerk. Alleen kan ze haar belofte van destijds niet waarmaken: “De kroegen zijn dicht. Maar ik ben wel dronken van geluk.”

Daar is alle reden toe. Nora woonde er en runde in het pand, voorheen van loodgietersbedrijf Veltkamp, jarenlang de Slender You en de Nagelstudio. Tot ze dertien jaar geleden met partner Dirk van Tatenhove naar de Keesomlaan verhuisde en het pand aan de Burgwal te koop zette. Met de huurder in het appartement was afgesproken: “De huurder is bekend met het feit dat het pand te koop staat en gaat akkoord met opzegging van de huurovereenkomst bij verkoop.”

Maar toen zich een koper aandiende, gaf de advocaat van de huurder hen te verstaan dat de opzegging van de huur bij verkoop niet rechtsgeldig was. Met als gevolg dat het pand niet leeg kon worden opgeleverd en de verkoop niet doorging. Ze bleef met de vaste lasten zitten, een huurachterstand en meerdere rechtszaken. Toen ze een jaar later en veel kosten verder een dossier had opgebouwd, moest de huurder alsnog vertrekken.

En nu dan eindelijk is het pand verkocht, en wel aan De Tegelmeesters. Nora: “Eindelijk, er is een last van mijn schouders.”

Foto Texel Vastgoed