Een visualisatie van het OCT.
Een visualisatie van het OCT. Foto: Gemeente Texel

Wat wordt de naam van het OCT?

In Den Burg wordt volgend jaar het Onderwijs Centrum Texel (OCT) gebouwd. Een prima projectnaam, maar niet een naam om de toekomst mee in te gaan. Daarom worden leerlingen en volwassenen nu uitgedaagd om met een mooie naam voor de school te komen.

In januari 2021 moet de nieuwe naam bekend worden gemaakt. De organisatie heeft een aantal eisen op papier gezet om het geheel te kaderen.

- Iedereen kan de naam begrijpen en weet wat met de naam bedoeld wordt;

- De naam moet goed uit te spreken zijn en lekker in het gehoor liggen;

- De naam van de school moet passen bij kleuters, oudere kinderen, meesters en juffen en volwassenen;

- en de naam moet een goed gevoel oproepen.

"Bij Het wespennest krijg je bijvoorbeeld geen fijn gevoel", stelt Nick Slijderink van de Thijsseschool. Namen kunnen tot dinsdag 1 december ingestuurd worden naar i.lekkerkerker@schooltij.nl.

Hierna buigt een vakjury, die naast Inge Lekkerkerker (Lubertischool, in de jury namens de scholen in de buitendorpen) en Nick Slijderink (Thijsseschool, in de jury voor de scholen van Den Burg) bestaat uit Ina Schrama, Willem Broens en Job Schepers, zich over de inzendingen. Het is de bedoeling dat de nieuwe naam na de kerstvakantie bekend wordt gemaakt. Degene wiens naam gekozen wordt, wordt uitgenodigd bij de onthulling van de naam op het nieuwe gebouw.