Jolanda van Tunen (l) en Miranda Schraag ontvangen de cheque van Jacob van Heerwaarden.
Jolanda van Tunen (l) en Miranda Schraag ontvangen de cheque van Jacob van Heerwaarden. Foto: Rabobank

Huis van Tante Jans, Hospice en ATV in Top 3 Rabo ClubSupport

Rabobank ClubSupport heeft vorige week €38.529,92 uitgekeerd aan 67 verschillende verenigingen en stichtingen op Texel. “Een prachtige impuls voor de leefbaarheid op ons eiland”, meldt de Rabobank.


In totaal zijn 4576 stemmen uitgebracht. Winnaar was Stichting Huis van Tante Jans, dat met 347 stemmen € 2.920,88 ontving. Op de tweede plaats met 281 stemmen Hospice Texel, dat €2.365,32 kreeg. Derde werd Atletiekvereniging Texel, met 167 stemmen, goed voor €1.405,72.

Rabobank Kop van Noord-Holland steekt met ClubSupport €250.000,- aan bijdragen aan 442 verenigingen en stichtingen in versterking van het verenigingsleven in de regio. “Tijdens de lockdown tussen maart en juli van dit jaar viel het verenigingsleven voor een groot deel stil: competities werden opgeschort, optredens gecanceld en bijeenkomsten afgelast. Uit onderzoek door de Rabobank blijkt dat in normale tijden 77 procent van de inwoners uit Noord-Holland betrokken is bij een vereniging, tenminste één keer per week op de club is. Waar dit tijdens de lockdown van afgelopen maart en april nog maar 29 procent was. Ruim 70 procent van de betrokken inwoners geeft dan ook aan zijn club of vereniging gemist te hebben.”

Directievoorzitter Harry Nieuwenhuizen: "Wij zijn blij dat we als coöperatieve bank een deel van onze winst kunnen investeren in onze regio. Ondersteuning betekent voor Rabobank méér dan alleen geld geven. Als coöperatieve bank is het voor ons ook een manier om in verbinding te zijn met en een bijdrage te leveren aan de lokale samenleving.” Foto hieronder: de cheque voor Hospice Texel.