Buurtskap De Tuunen
Buurtskap De Tuunen Foto: Ton Zegers

Bewoners ervaren Tuunen als zeer donker

Buurtskap De Tuunen bij Den Burg wordt door meerdere bewoners in de avond en de nacht als zeer donker ervaren. Woontij gaat kijken wat daar aan te doen is.

De woningstichting kreeg meerdere opmerkingen dat het met name op de parkeerterreinen wel erg donker is. Volgens Woontij past het verlichtingsplan van De Tuunen binnen de richtlijnen van de gemeente ('s nachts het licht zoveel mogelijk uit), maar wordt er nader naar gekeken. De woningstichting heeft bewoners van het buurtskap het verzoek gedaan om 's avonds in ieder geval de buitenverlichting aan te doen. "Sommige woningen zijn (nog) niet voorzien van buitenverlichting. Het helpt als deze bewoners ook zorgen voor een buitenlamp." Er wordt volgens een nieuwsbrief van Woontij met Skilpod (leverancier van de meeste woningen) bekeken of de buitenverlichting met tijdschakelaar automatisch aan en uit kan en wordt bekeken of er op enkele plaatsen een extra lichtmast kan komen. "Dit is helaas niet op korte termijn te realiseren, maar zal minimaal enkele maanden kosten."


De Tuunen bij Den Burg krijgt mogelijk ook een eigen buurtvereniging. Volgens Woontij is daar recent tijdens een digitale bijeenkomst verkennend over gesproken. Vanuit zo'n vereniging zou het onder meer mogelijk moeten worden om sponsoring aan te vragen voor initiatieven om de buurt te ontwikkelen. Voordat het daadwerkelijk tot een buurtvereniging komt, willen de buren eerst nader kennismaken en wordt bekeken wie er aan activiteiten in De Tuunen mee wil doen. Die zijn inmiddels in opmars; er loopt een project om met elkaar te bewegen, er is een wandelroute opgezet, een besloten Facebookgroep en er wordt gewerkt aan een gemeenschappelijke moestuin, klusschuur en een bijenkast.