Oud-Texelaar Gor Khatchikyan is betrokken bij het Armeens Nederlands Medisch Genootschap.
Oud-Texelaar Gor Khatchikyan is betrokken bij het Armeens Nederlands Medisch Genootschap.

"Nergens zo welkom gevoeld als op Texel"

Gor Khatchikyan (Amasia, 1987), Armeens-Nederlandse arts, schrijver en spreker en nu betrokken bij het medisch noodhulpfonds voor Armenië (zie artikel hierboven), bracht zijn middelbare schooltijd op Texel door.


“Nergens heb ik me meer welkom gevoeld en nergens heb ik meer steun en liefde gekregen dan op Texel”, schreef hij eens in een ingezonden brief in deze krant. Al op jonge leeftijd was duidelijk dat hij over meerdere talenten beschikte. Als leerling op het VWO, waarvan hij op 2005 het diploma haalde en als pianist. Zo speelde hij bijvoorbeeld op het Solistenfestival.

In 2005 vertegenwoordigde hij in het Vredespaleis in Den Haag de Texelse OSG bij de BBC Young Writers Public Speaking Awards. Hij verwierf landelijke bekendheid door in 2012 het VPRO-programma “Premier gezocht” te winnen. Tijdens de coronacrisis kwam hij als medicus in het nieuws door optredens in talkshows, krantenberichten en vlogs in het programma #Frontberichten door zijn werk als spoedeisendehulparts in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Hij verscheen ook op tv als panellid van VARA's Nieuwe Lagerhuis. In 2015 verscheen zijn boek De gelukzoeker. Inmiddels is hij werkzaam als arts. Ook treedt hij regelmatig, met name in christelijke kringen, op als spreker over diverse onderwerpen.