De bewoners zijn blij met de kachel.
De bewoners zijn blij met de kachel. Foto: Stichting Hulp Oost-Europa

Kachel voor de winter

Met een bijdrage van Stichting Hulp Oost-Europa is in het gebied onder de Roemeense hoofdstad Boekarest de eerste kachel geplaatst. De stichting hoopt dat er velen volgen. De organisatie schrijft het volgende verslag:

Het gebied dat onder Boekarest ligt, wordt wel een vergeten gebied genoemd. Hier woont Nicolae In de plaats Pucioasa. Hij is voorganger en hij verleent veel hulp aan de armsten die daar wonen. Veel armoede heeft hij gezien, maar nooit zoveel als in deze streek. Om de mensen te beschermen tegen de kou, helpt hij hen met het bouwen van eenvoudige huisjes.


In oktober hebben vrijwilligers van de stichting Hulp Oost-Europa Texel weer veel goederen klaar gemaakt en ingepakt. Spullen voor de huisjes zoals deuren, gordijnen en vloerkleden en natuurlijk warme kleding en schoenen, dekens en dekbedden, bedden en matrassen. Ook konden we een kleine hoeveelheid voedsel inpakken. Graag zouden wij nog geld willen sturen om deze winter nog meer voedsel ter plaatse te kunnen kopen.


De laatste week van oktober zijn op Texel alle goederen veilig geladen en gisteren is alles op de bestemming aangekomen. Een grote groep vrijwilligers liep op grote afstand van elkaar om de goederen uit de oplegger te halen en zij zullen de goederen uitzoeken en bij de mensen brengen die niets hebben.


Een huisje is prachtig, maar zonder verwarming is het er nog steenkoud. Daarom zou het toch prachtig zijn. als wij het vanaf Texel mogelijk zouden kunnen maken, dat er een kacheltje komt in ieder een huisje zonder verwarming. Ter plaatse kun je een kachel kopen voor €180,-. De eerste kachel is gekocht en al geplaatst.

"Helpt u mee, meer gezinnen warm de winter door? Een bijdrage is heel welkom op: NL 18 RABO 036 25 21 905 ten name van HULP OOST-EUROPA TEXEL (met ANBI goedkeuring)."