Afbeelding
Foto: Karin Scholten

Kruimeldieven

Ergernis in De Cocksdorp. Bij het haventje van Sil hangt een kastje waarin tijdens de zomermaanden vaak een kleine donatie wordt gedaan door eigenaren van scheepjes die afmeren aan de steiger. Het geld wordt gebruikt voor het broodnodige onderhoud. De laatste drie weken heeft men tot tweemaal toe gepoogd het kastje leeg te roven.

"Het kastje wordt elke dag geleegd. In de wintermaanden zijn er geen scheepjes, dus ook geen centjes, behalve wat losse muntjes die er door toeristen ingegooid worden. Voor de tweede keer in een paar weken is het kastje opengebroken en daar zijn we behoorlijk chagrijnig van. We hopen dat deze uitleg duidelijk maakt dat er geen goud, jackpot of andere rijkdommen te vinden zijn op de bodem van het kastje, afblijven dus", vertelt Karin Scholten.

Op een derde foto - geplaatst op de Facebookgroep 0222 Wat je maar kwijt wil - is te zien om hoe weinig geld het gaat. In dit geval €2,70. "De eerste keer is geprobeerd om de schroeven eruit te draaien en nu is er gewoon een groot gat gemaakt, echt niet leuk", laat Karin desgevraagd weten. Ben jij diegene die het gesloopt heeft en zit je zo omhoog voor die paar rotcenten? Heb dan maar het lef om je te melden, dan krijg je die centjes van mij", meldt ze nog op Facebook.

Afbeelding