Impressie van het nieuwe luxe vakantieverblijf "Princenhof De Slufter" van Jessica en Marcel van der Sar.
Impressie van het nieuwe luxe vakantieverblijf "Princenhof De Slufter" van Jessica en Marcel van der Sar. Ontwerp: Architectenburo Veeger

Na lang in dubio kogel door kerk Princenhage

Langs de Slufterweg werkt aannemer Tuin momenteel aan de realisatie van een nieuw luxe vakantieverblijf. De nieuwbouw is een spannende stap voor Jessica en Marcel van der Sar van groepsverblijf “Princenhage”.

Princenhage is voor veel scholen, verenigingen, kampen en andere groepen een begrip. “Eén school was hier laatst voor de vijftigste keer. Zó lang bestaat het al, vertelt Marcel. “We zitten hier, zo vlakbij de Slufter, in een prachtige omgeving. Met op steenworp afstand het Sluftercafé. Mooi vrij, ze kunnen hier heerlijk spelen. We hadden hier een groep kinderen uit Amsterdam. Die lagen ’s avonds ademloos naar boven te kijken. Ze wisten niet wat ze zagen, zóveel sterren aan de hemel. Dat hadden ze nog nooit gezien.”

Lange historie

“Princenhage” kent een lange historie. De naam duikt al op in 1840 toen bij een verdeling de aandelen van de toen nog naamloze hofstede in handen kwamen van ene Arnoldus Josephus Ingenhousz. Hij kwam uit Princenhage, een dorp bij Breda. Die boerderij lag aan de Zanddijk en brandde tweemaal af. Eerst in 1922 en later tijdens de Russenoorlog in 1945.

De naam verhuisde naar Princenhage aan de Slufterweg. In de oorlog door de Duitsers gebouwd als opslagloods voor het militaire complex in die omgeving. De familie Van der Sar gebruikte het nadien voor het stallen van vee. Aad en Janny van der Sar, ouders van Marcel, verbouwden het tot kampeerverblijf voor grote groepen. Het groeide uit tot een pleisterplaats voor scholen, volleybal-, jeugd- en allerlei andere kampen. Marcel en Jessica zetten het groepsverblijf voort.

Stapelbedden

Marcel: “Door de week vooral groepen en in de weekenden families. We hebben vier slaapzalen, met stapelbedden. Eigenlijk voldeed het niet meer aan de eisen van deze tijd. Mensen willen tegenwoordig meer luxe. Probleem was ook dat bij veel scholen de budgetten omlaag gingen, terwijl allerlei kosten die ze hier moesten maken, zoals voor musea en andere uitstapjes, stegen.”

"We hebben er lang over in dubio gestaan. Best een dilemma. Het is een prachtige plek voor scholen, aan de andere kant moet je ook zakelijk zijn.” Marcel: “Toen we in contact kwamen met Melvin Kikkert van accountskantoor NBC Eelman kreeg het plan concreet vorm en ging de kogel door de kerk.”

"We bouwen met het oog op de toekomst. Eigenlijk beginnen we helemaal opnieuw." Naar een ontwerp van Architectenburo Veeger. Bedden in het groepsverblijf worden benut voor de bouw van een recreatiecomplex met vier appartementen, twee voor zes en twee voor acht personen. Niet geschakeld, wel met een aparte ruimte waar kan worden vergaderd. Marcel: “Luxe en professioneel ingericht, daar is veel vraag naar. Voor de verhuur werken we samen met Van der Linde, die veel ervaring heeft in dit marktsegment.”

Er komen ook een nieuw woonhuis en een opslagschuur. Het groepsverblijf, waar ze nu tijdelijk wonen, zal verdwijnen. De ruimte die ze op basis van het aantal bedden nog hebben, benutten ze mogelijk later voor nog een tweede gebouw. De naam verandert in “Princenhof De Slufter".