De nieuwe rijbanen op de Emmalaan.
De nieuwe rijbanen op de Emmalaan. Foto: Jan Bakker

Nieuwe rijbanen voor fietsers en auto's

Het nieuwe uiterlijk van de Emmalaan ter hoogte van de OSG in Den Burg begint vorm te krijgen. Het oude wegdek en het fietspad zijn daar weggehaald en worden vervangen door nieuwe rijbanen waar zowel auto's als fietsers overheen rijden. In het midden komt een groene middenberm om beide rijbanen van elkaar gescheiden te houden.


De nieuwe rijbanen komen er van de nieuwe rotonde die bij de kruising Emmalaan, Elemert en Beatrixlaan gaat komen tot aan de kruising van de Emmalaan met de Haffelderweg. De maximum snelheid op de twee nieuwe rijbanen wordt 30 kilometer per uur. Auto's en fietsers maken gezamenlijk gebruik van de nieuwe rijbanen op de Emmalaan.


Het werk is onderdeel van de gehele reconstructie van de Emmalaan. Daar zijn ook de voorbereidingen voor de komst van de nieuwe rotonde gaande en het deel tot aan de VVV ligt open voor wegwerkzaamheden en voor de aanleg van nieuw fietspad. Er komt een nieuw stuk fietspad aan de zijde van de VVV en een extra oversteek voor fietsers bij de rotonde Emmalaan/Pontweg.