Horecapersoneel tijdelijk aan de slag in de zorg (foto gemaakt vóór de coronacrisis).
Horecapersoneel tijdelijk aan de slag in de zorg (foto gemaakt vóór de coronacrisis). Foto: Op Kop/Woonzorggroep Samen

"Horecamedewerker kan aan de slag in zorg"

Horecamedewerkers zonder baan in de Kop van Noord-Holland kunnen tijdelijk aan de slag in de zorg.

Dat heeft ‘Op Kop’, een platform voor leren, werken en wonen in de Kop van Noord-Holland op zich genomen nu veel mensen in de horeca geen werk meer hebben als gevolg van de sluiting van de horeca. Het ziet er volgens de laatste nog niet bevestigde berichten naar uit dat dat tot in december kan duren.


Horecapersoneel dat zich meldt bij ‘Op Kop’ wordt ingezet om niet-zorgtaken van zorgpersoneel over te nemen. Dan gaat om werkzaamheden op verschillende locaties van Woonzorggroep Samen in Schagen en Hollands Kroon. Daar hebben ze volgens 'Op Kop' extra krachten nodig om het zorgpersoneel te ondersteunen. Texelaars zijn volgens 'Op Kop' ook welkom. “Er zijn verschillende functies beschikbaar: medewerker huishouding, facilitair medewerker en gastheer of gastvrouw.” Het kan daarbij bijvoorbeeld volgens ‘Op Kop’ gaan om ontvangen van bezoek of schoonmaakactiviteiten. Andere werkzaamheden zijn gericht op restaurant of huishouding op een van de zorglocaties. Volgens Woonzorggroep Samen (niet actief op Texel) is de krapte behoorlijk nijpend. "We kunnen alle hulp goed gebruiken. Op deze manier hopen we niet alleen de druk voor onze medewerkers wat te kunnen verminderen, maar ook iets voor horecamedewerkers te kunnen betekenen. Een win-winsituatie in deze barre tijden."


Het gaat om tijdelijke detachering die eindigt in overleg op het moment dat de horecagelegenheden hun deuren weer kunnen openen. Mensen met een horeca-achtergrond die tijdelijk in de zorg willen werken, kunnen zich aanmelden via www.opkop.nl.