Medewerkers van TESO's "Op de boot" schenken koffie op het opstelterrein.
Medewerkers van TESO's "Op de boot" schenken koffie op het opstelterrein. Foto: WWW.BERTILVANBEEK.NL

Minder vervoer TESO en ook omzetverlies horeca "Op de boot"

Minder vervoer voor TESO, maar ook stevig omzetverlies van de horeca in de salons van "Op de boot" en in de kiosken op de havens.


TESO geeft geen exacte cijfers over de grootte van het omzetverlies tot nu toe in de salons “Op de Boot”, maar zeker is dat de gederfde inkomsten in de papieren lopen. En het eind is nog niet in zicht, gezien de huidige gedwongen sluiting van de horeca, waarbij ongewis is hoe lang de huidige COVID-19 maatregelen nog van kracht zullen zijn.


“Op de boot” is onderdeel van TESO, die de buffetten op de veerboten vorige week opnieuw heeft moeten sluiten. Zoals dat in ook het voorjaar het geval is geweest, op basis van de toen van kracht zijnde noodwet. Directeur Cees de Waal: “In de tussengelegen zomerseizoen periode mochten de buffetten geopend zijn. Maar toen is daar ook weinig omzet gerealiseerd als gevolg van de COVID-19 maatregel die geldt dat alle inzittenden tijdens de overtocht in het voertuig dienen te blijven. Daarbij wil ik benadrukken dat we, gegeven de uitzonderlijke omstandigheden en het feit dat gezondheid voor alles gaat, blij zijn met het feit dat de reizigers zo goed opvolging geven aan deze maatregel!”

Voor de kiosken op beide veerhavens geldt dat TESO, net als in het voorjaar, sinds vorige week donderdag weer werkt met een take away-formule. “Op die manier kunnen we onze reizigers daar nog van een hapje en/of drankje voorzien. Daarnaast bieden we reizigers op diverse momenten via mobiele teams op de veerhaventerreinen de mogelijkheid bijvoorbeeld koffie of thee met een gevulde koek aan te schaffen. We hopen dat we door dergelijke nieuwe initiatieven te ontplooien onze horeca-collega’s een zinvolle tijdsbesteding kunnen blijven aanbieden.


Op de Boot heeft 45 medewerkers, die zich tijdens de gedwongen sluiting op alle mogelijke gebieden dienstbaar proberen te maken. De Waal: "Waardevolle krachten, die we binnenboord willen houden. Ik heb ook veel respect voor de toegevoegde waarde die door hen nu wordt geleverd bij het handhaven van de mondkapjesplicht. Van de groep collega’s vernemen we vooral enthousiaste reacties over de nieuwe initiatieven, waar door hen op een veilige en verantwoorde manier uitvoering aan wordt gegeven met gebruikmaking van persoonlijke beschermingsmiddelen en inachtneming van de algemene COVID-19 maatregelen."