Impressie van de twee groepsgebouwen die spoedig op Park Waddenduyn worden gebouwd.
Impressie van de twee groepsgebouwen die spoedig op Park Waddenduyn worden gebouwd. Ontwerp Architectenburo Veeger

Waddenduyn op groen

Het licht voor Park Waddenduyn bij Den Burg staat op groen. Er zijn voorbereidingen gestart voor de bouw van twee groepsverblijven. Er is lang juridische strijd over gevoerd, maar nu is de omgevingsvergunning onherroepelijk en is het plan dat de bouw vóór het eind van dit jaar start.


Waddenduyn Texel BV van Robbert de Jong, ontwikkelt de groepsverblijven in samenwerking met Bouwbedrijf Duin, die het ook gaat bouwen. Het recreatieproject kent een lange voorgeschiedenis, waarover deze krant in 2016 al eens berichtte.

De vijftig slaapplaatsen die ermee gemoeid zijn, werden geclaimd door buurman Reijer Keijser van De Ruiterplaats. Hij wilde die gebruiken om een bestaand gebouw te verbouwen tot recreatieverblijf. Die hoorden in het oude bestemmingsplan weliswaar bij het oude gebouw, maar zijn in het nieuwe bestemmingsplan buitengebied verplaatst naar het nieuwe (verschoven) bouwvlak, op het aangrenzende perceel. Keijser had dat stuk grond verkocht aan Waddenduyn. De gemeente had voor de bouw van de twee groepsverblijven door Waddenduyn een omgevingsvergunning afgegeven. Keijser, die zelf géén vergunning kreeg, vocht deze vergunning aan bij de Raad van State. Een complexe kwestie die vele jaren duurde en waarbij Keijser uiteindelijk aan het kortste eind trok. Nu de omgevingsvergunning voor de twee groepsverblijven definitief is, kan de bouw van de door Architectenburo Veeger ontworpen gebouwen binnenkort van start. De 50 slaapplaatsen komen van de Ruijterplaats, net als de 45 van de huidige 9 vakantievilla's elders op het park.