Week thuisonderwijs voor deel OSG na besmetting bij docent

Leerlingen van vwo4, vwo5, vwo6 en havo4 en havo5 van de OSG in Den Burg volgen deze week thuisonderwijs, nadat een docent die in die klassen les geeft positief had getest op het coronavirus.

Dat bleek afgelopen zondag, waarna de OSG ouders en leerlingen inlichtte over de ontstane situatie. Volgens de OSG is de kans op verdere besmetting klein, maar wordt er geen enkel risico genomen met de gezondheid van leerlingen en collega’s waardoor er een week thuisonderwijs komt. Dat gebeurt volgens het normale rooster.

De docenten geven de lessen vanaf school (tenzij ze zelf ook klachten hebben) omdat ze andere klassen die wel gewoon naar school komen ook les moeten geven. Een toetsweek die voor deze week gepland stond in de bovenbouw de havo en het vwo is verplaatst naar de week van 2 tot en met 6 november.

De OSG liet in een brief aan de ouders weten dat er overleg is geweest met een arts van de GGD en dat die aangaf dat er geen reden is tot grote zorg. "Besmettingen vinden over het algemeen plaats als iemand langer dan een kwartier binnen 1,5 meter van de besmette persoon verkeert. Het risico op besmetting wordt dus klein geacht."

Meteen na het bekend worden van de besmetting gingen er echter allerlei verhalen rond over hoesten en kreeg de OSG vragen van ouders. Zij kregen van de school te horen dat de betreffende docent mondkapjes heeft gedragen en naar eigen zeggen de anderhalve meter afstand in acht heeft genomen. Het is volgens de school echter mogelijk dat dat er een keer bij ingeschoten is bij het helpen van een leerling. De OSG heeft alle medewerkers maandagochtend voor de zekerheid nog een keer op het hart gedrukt om zich aan alle richtlijnen te houden.