Wat ik zeggen wou

Maatregelen


Op de derde pagina van de Texelse Courant van afgelopen vrijdag, staat een prachtige ingezonden foto van de ingang van de voormalige R.K. Kerk in Oosterend, met daarvoor poserend medewerkers van assurantiekantoor Bremer. De omstandigheden waaronder die foto is gemaakt, zijn echter strijdig met de huidige corona maatregelen en kan wrevel opwekken bij bedrijven die proberen verspreiding van het virus te voorkomen en financiƫle schade oplopen. Ook de "zorg medewerkers" zullen hun bedenkingen hebben evenals iedereen die, nu de pandemie een hoogtepunt bereikt, probeert te voldoen aan de maatregelen.

In de courant staat regelmatig goede berichtgeving omtrent corona. Het zou de redactie sieren, als ze een dergelijke ingezonden foto, een volgende keer minder groot of niet zouden plaatsen, waardoor het minder aantrekkelijk wordt om zo'n foto te maken en posten voor de Texelse Courant.


Arno Bakker


Naschrift:

Reactie assurantiekantoor Bremer: Naar aanleiding van de ingezonden brief van de heer Bakker willen wij als bedrijf benadrukken dat wij corona en de gevolgen hiervan zeer serieus nemen. We begrijpen de zorgen die de heer Bakker hierboven in zijn brief uit. Wij werken sinds de eerste golf al met een aangepaste bezetting, spatschermen en handalcohol. De betreffende foto is een al een aantal weken terug gemaakt, half september, op dat moment was er, in ieder geval op Texel, nog geen sprake van een tweede golf. Wij hebben toen de inschatting gemaakt dat we voor dit speciale moment, in de buitenlucht, als kleine groep dichter bij elkaar konden staan. Mochten we met deze foto mensen hebben beledigd dan spijt ons dat zeer.


Reactie redactie: De redactie heeft in dit geval onvoldoende stilgestaan bij het feit dat de maatregel van afstand houden op deze foto niet wordt aangehouden. Vanwege corona heeft assurantiekantoor Bremer de foto keurig aangeleverd aan de pers, om onnodige bewegingen te voorkomen. Wij hebben de foto op dit formaat geplaatst, omdat wij ook snappen hoe bijzonder het is dat dit bedrijf in zo'n onzekere tijd een dergelijke stap durft te nemen. De overweging die gemaakt is, is dat er ook leuk nieuws is in deze moeilijke tijden.