Heino Huizing van De Slock en Marijn de Wolf van Het Cafeetje.
Heino Huizing van De Slock en Marijn de Wolf van Het Cafeetje. Foto: Gerard Timmerman

Slock en Cafeetje: Bockbier Thuis Proeverij

Het Cafeetje in Oosterend en Café De Slock in Den Burg hebben de handen ineen geslagen. Door de lockdown konden hun jaarlijkse bockbierproeverijen niet doorgaan. Als alternatief houden ze zaterdag 31 oktober de Bockbier Thuis-Proeverij.


De Bockentocht die Het Cafeetje al heel wat jaar in samenwerking met Strends End en Bistro Het Kerckeplein houdt, kan altijd op veel publiek rekenen. Maar dit festival kon door corona dit jaar niet doorgaan.


De Slock heeft in oktober “Slockbokmaand” meer dan veertig soorten bockbier op de fles en de tap in huis gehaald waarvan liefhebbers konden proeven. Maar door de gedwongen sluiting van dit café dreigde een groot deel van de indrukwekkende voorraad bockbier niet het publiek te bereiken.

Het was Hanneke Drijver die wederhelft Marijn de Wolf van Het Cafeetje op het idee bracht de krachten met De Slock te bundelen. Met Heino Huizing van De Slock, altijd in voor samenwerking, was het snel geregeld: ze houden op 31 oktober de Bockbier Thuis-Proeverij. Deelnemers kunnen naar keuze pakketten met bockbier en bijpassende hapjes bestellen. Drie soorten pakketten, al naar gelang de grootte van de dorst.

De drankjes en hapjes kunnen thuis worden geconsumeerd. De cafés hebben de taken verdeeld: Heino stelt de bockbieren samen uit 40 verschillende soorten. "Er zitten ook winnaars tussen en voor wie mazzel heeft een exclusief Dogger Bockbier, gebrouwen in Oudeschild." De koks van Het Cafeetje bereiden 18 verschillende gerechtjes. Marijn: "Heel bijzonder, een beetje tapas-achtig, de meeste koud geserveerd."

Meer informatie via hun sociale media. De pakketten worden die zaterdag tussen 14:00 en 17:00 uur thuisbezorgd.