Maria Genova
Maria Genova Foto:

Lezing bieb over veiligheid op social media

Schrijfster en journalist Maria Genova geeft woensdagavond 28 oktober bij de KopGroep bibliotheek in Den Burg een online-lezing over omgang met cybercriminaliteit.

Genova is door haar werk deskundige geworden op het gebied van privacy, identiteitsfraude en computerbeveiliging. Ze is van huis uit geen ict'er, waardoor ze niet verzandt in in vaktaal of jargon, maar gewoon helder uiteen kan zetten waar jongeren allemaal op bedacht moeten zijn bij internetten en het gebruik van social media.

Zaken die tijdens de online-bijeenkomst aan de orde komen, zijn onder meer het herkennen van valse Whatsapp-berichten, het onderscheiden van echte facturen en nepfacturen, zien of het openen van een bijlage in de mail wel of niet veilig is en beveiliging van de computer of telefoon tegen hackers.

"Door haar passie voor het onderwerp, weet ze iedereen te overtuigen dat je serieus moet nadenken over privacy en cybercrime. Tijdens deze interactieve lezing kunnen de deelnemers vragen stellen over het verbeteren van hun eigen online veiligheid." Volgens de bieb zijn bezoekers altijd blij met de praktische tips die ze krijgen. "De meest gehoorde reactie na afloop is dat het een eye-opener was."


Genova is schrijfster van de bestseller ‘Komt een vrouw bij de h@cker' en van het prijswinnende kinderboek ‘What the h@ck!'. Die gaan allebei over hacken, stelen van identiteit en de problemen waar mensen vervolgens in terecht kunnen komen. De online lezing start 28 oktober om 19.30 uur. Deelnemers volgen de lezing thuis op hun eigen computer of tablet via Zoom. Toegangskaarten zijn voor €5,- te koop via de ticketshop op www.kopgroepbibliotheken.nl