WOE 21 OKT

Wetenschapper Sjoerd Groeskamp wil visualiseren met een grappig doch wetenschappelijk verhaal wat de gevolgen zijn van de zeespiegelstijging. Met Veerle van Hek maakte hij een podcast met animaties.

10:30 Texels Welzijn houdt een inloopspreekuur dorpshuis De Hof in De Koog. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.

11:00 Plein Air schilder Sonja Brussen presenteert 100 landschappen op paneeltjes van 16 x 20 cm. Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is open van woensdag t/m zondag van 11 tot 17 uur.

Anyway: a capella op het virtuele festival #Kunsdt in het bos. Anneke Brons, Irisabella Bakker en Ruthie Vazana zingen 3-stemmig, van klassiek tot rock en all-in between. En nog meer dan 20 acts.

13:30 Texels Welzijn houdt wekelijks inloopspreekuur in dorpshuis 't Skiltje in Oudeschild. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.

19:30 Vergadering gemeenteraad Vanavond vergadert de gemeenteraad. Ga voor een actuele agenda naar www.texel.nl/uitzendingraad

DO 22 OKT

Dominique Engers is zangeres en sneldichteres en is een van de deelnemer aan het virtuele Klifhanger #Kunsdt Festival op en rondom het Sommeltjespad. Naast haar nog meer dan 20 verschillende acts.

Bas Keijzer is een veelgevraagde Nederlands acteur. Hij speelde o.a. in Kruimeltje (bioscoop), Undercover (Netflix) en Ninja Nanny (Zapp). Op #Kunsdt te zien in een filmpje en te horen in een podcast!


VR 23 OKT

Marcella Kuipers is kunstenaar en werkt met film en video. Op het @Kunsdt Festival de film "1,5". Een dans geïnspireerd op de afstand die we van elkaar moeten houden... Maar er is meer: nog 22 acts!!

9:30 Expositie in Juttersmuseum Flora: de containervaart. Leuke, gekke en bijzondere spullen, afkomstig uit overboord geslagen containers die zijn aangespoeld op het Texelse strand.Dagelijks te bezichtigen

Op het virtuele #Kunsdt Festival beantwoordt Maarten van Rossem vragen die de Sommeltjes allang aan de allesweter van de Slimste Mens hadden willen stellen. Maar weet hij wel alles? En nog meer acts!!

ZA 24 OKT

Marja Schmitz, sopraan, woont op Texel en doet mee aan het #Kunsdt Festival in het bos. Ze laat samen met gitarist Jan Beijert mooie klassieke juweeltjes horen. Maar er zijn nog meer acts te zien!!

9:30 Beleef de magie van het wad in de nieuwe tentoonstelling Wonderlijk Wad bij Ecomare! Een interactieve belevenis over UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. Koop vooraf je kaartje met tijdslot op ecomare.nl

Kunstenaar Ed de Wild, deelnemer virtueel #Kunsdt Festival, nodigt je uit om het onbekende te ontmoeten d.m.v. een Augment Reality ervaring. Omarm de onzekerheid! En nog meer dan 20 acts! Go for it!

19:30 Avondwandeling Horsmeertjes met IVN. Beleef met een gids van het IVN het donker bij de Horsmeertjes. Deelname is gratis, aanmelden via pampt@hotmail.com ovv wandeling 1. De groepsgrootte is heel beperkt, dus reageer snel als je meewilt!