Wat ik zeggen wou

Een kip zonder kop


Er wordt veel gepraat maar weinig nuttigs gezegd. Laten we even een kijkje nemen achter de deur van het kabinet. Wat wordt er toch veel gekakeld binnen het kabinet vindt u ook niet? Iedereen wil zijn ei kwijt. De een kraait nog harder dan de ander en regelmatig wordt de knuppel in het kippenhok gegooid. Ik vind het af en toe wel leuk om zo’n kippenspektakel bij te wonen en naar al hun gekakel te luisteren. Weet u het nog? Kamerleden van de coalitiepartijen renden weg omdat ze niet wilden stemmen over de motie om salarissen van het zorgpersoneel te verhogen! Maar de oppositie had hierover met hen nog een eitje te pellen. In sommige gevallen, denk aan de mondkapjes, aan de lockdown, komt het kabinet met zout als het ei al op is. Rutte zal zich niet echt kiplekker voelen wanneer hij zich zal moeten verantwoorden tegenover de Kamerleden i.v.m de vakantie van de koning. Geloof me, dit zal geen zacht eitje voor hem worden. Veel gekakel maar weinig eieren gelegd. Het zal wel weer koek en ei worden.

Er is weer genoeg kippenvoer voor de media en de vele praatprogramma’s. Er zal weer veel afgekakeld worden als een kip zonder kop en de een zal nog harder kraaien dan de ander. Iedereen wil graag zijn ei kwijt. Met al dat kakelen moet je je maar afwachten of er nog iets nuttigs wordt gezegd. We horen ook steeds meer kuikens piepen, die net uit het ei gekropen zijn, die denken wijzer te zijn dan de kip. Die denken het beter te weten dan de ouderen die ervaring hebben in het leggen, terwijl zij zelf nog maar weinig hebben gelegd!

Genoeg gekakel. Ik kan geen kip meer zeggen het wordt tijd om met de kippen op stok te gaan wil ik morgen weer fris als een hoentje zijn.


Groetjes en een mooie, gezonde en veilige week


Tjitske Meijer,

Rijssen