Verlies zaalvoetbal

De zaalvoetballers van Texel Futsal hebben vrijdag in de eredivisie in Amsterdam met 6-1 verloren van ASV Lebo.

Dat was een tegenvaller voor Texel, omdat het op papier een wedstrijd was waar de zaalvoetballers punten had moeten pakken. De spelers verzuimden in de eerste helft zeker een stuk of zes/zeven kansen te verzilveren. Alex Daalder wist namens Texel wel het eerste doelpunt te maken, maar de ploeg ging toch met een 2-1 achterstand de rust in. ASV Lebo speelde effectief en had aan twee kansen genoeg om twee keer te scoren.

De 2-1 achter leek niet onoverkomelijk, maar in de tweede helft was het al snel 3-1 waarna het Texel niet meer lukte om in de wedstrijd te komen. Op front merkt de ploeg dat er momenteel op het hoogste niveau wordt gevoetbald en dat dat niet de plek is om te verslappen in het spel of om veel kansen te missen. Volgens coach Martijn de Veij moet dat beter en wordt daar ook aan gewerkt.

Komend weekend treft Texel, als het zaalvoetballen mogelijk blijft, een oude bekende: Leekster Eagles uit Leek. De twee ploegen waren vorig seizoen met elkaar in tweestrijd om de koppositie van de eerste divisie, totdat de coronacrisis uitbrak en ook het zaalvoetbal voortijdig tot stilstand kwam.