Verlies ZDH tegen Kaagvogels

ZDH heeft de overwinning op WMC een week geleden geen goed vervolg kunnen geven. Thuis tegen Kaagvogels werd zondag met 1-3 verloren.

Coach Joop Rommets gaf de basiself van vorige week het vertrouwen, waardoor Jelmer Bomas weer op doel stond en de eigenlijke keeper Tom Reijnders in de spits. Dit ging ten koste van voorstopper Barry van der El, die vorige week tegen WMC afwezig was en voor het eerst in drie jaar op de bank moest plaatsnemen.

Zonder publiek werd om 14:00 uur afgetrapt met een wedstrijdbal die was gesponsord door Inse Daalder, die er door de coronamaatregelen zelf niet bij kon zijn. De Zwaluwen voetbalden verzorgd en gaven geen kans weg. Zelf kregen ze een paar aardige mogelijkheden. De beste was voor Reijnders, die na een voorzet van Koen Jansen op de lat schoot.

In de rust werd Gijs de Graaf noodgedwongen vervangen door Van der El. Dit leidde tot enkele omzettingen in het elftal. ZDH oogde daardoor onwennig in de beginfase. Binnen een paar minuten was het 0-1. Bomas kon eerst nog redding brengen met een voet, maar was kansloos bij de rebound. Een minuut later was het bijna 1-1. Reijnders zag zijn inzet via de binnenkant van de paal weer het veld in rollen. In de tegenaanval was het zomaar 0-2, door een kopbal die over Bomas heen ging.

De onverwachte achterstand leidde tot onderling gemopper, maar nadat Guido Boogaard was doorgeschoven naar het middenveld en Tom Bijl de verdediging was gaan leiden, kwam ZDH weer beter in de wedstrijd. Jammer was het daarom dat het halverwege na een counter door een knap schot in de korte hoek 0-3 werd.

Met Stef Kooger als invaller voor Kees Lap ging ZDH steeds meer risico nemen. Vlak voor tijd leverde dat een penalty op, nadat Boogaard was gevloerd. De aanvoerder ging zelf achter de bal staan en schoot deze zuiver in de hoek. Ondanks een wanhoopsoffensief zaten meer doelpunten er niet in. Komende zondag speelt ZDH in Den Oever tegen Wiron.