Oosterend heer en meester

Oosterend heeft zondag op eigen veld Vesdo verslagen met dubbele cijfers. Het werd snel duidelijk dat Oosterend de betere was en het was wachten op de openingstreffer.

Deze viel in de twaalfde minuut; Yorgo Helleman werd knap aangespeeld en kon alleen op de keeper af. Hij schoot beheerst de 1-0 in de verre hoek. Binnen tien minuten had het 4-0 kunnen staan, maar de kansen werden niet benut. In de vierentwintigste minuut kon dezelfde Helleman het tweede doelpunt op zijn naam zetten door simpel in te tikken.

Daarna kreeg Vesdo twee kansen door fout uitverdedigen van Oosterend, één poging belande via binnenkant paal met geluk in de handen van keeper Daniël Groszpietsch en het andere schot ging over. Oosterend herpakte zich en kon voor rust naar een riante 4-0 door Helleman (hakje) en Sander de Haan (kopbal). Dat betekende een echte hattrick voor Yorgo Hellleman die hierdoor de wedstrijdbal mocht behouden.

Na rust ging Oosterend door met goed verzorgd voetballen en liep snel uit naar 7-0 door doelpunten van Rinus Wesselman, Jeroen Abma en weer Yorgo Helleman. Coach Ruben Duinker wisselde drie spelers, waarna de inkomende spelers Syb Vlaming, Jeroen Vlaming en Dylan Betsema mochten meehelpen om de score naar dubbele cijfers te krijgen. Niet veel later vond de scheids het volgens Oosterend zielig worden voor Vesdo en besloot hiuj en penalty te geven aan de gasten. De inzet van de spits werd knap gekeerd door keeper Daniël Groszpietsch. Niet veel later kon Vesdo vanaf randje zestien uithalen, de keeper moest wederom gestrekt om de bal te keren, ook deze keer lukte het om zijn doel schoon te houden.

Oosterend herpakte zich en kreeg veel ruimte om te combineren en op zoek te gaan naar de treffers. In het laatste kwartier van de wedstrijd was het geloof helemaal weg bij Vesdo en werd er nog vier keer gescoord. Rinus Wesselman, Sijb Vlaming, Dylan Betsema en Jeroen Vlaming zetten de eindstand op maar liefst 11-0. Oosterend was deze middag twee maatjes te groot voor Vesdo.

Het was voor de ploeg meteen een mooie generale voor de derby van komende zondag; dan komt Texel'94 op bezoek komt in Oosterend. Het wordt helaas een wedstrijd zonder publiek en het is ook nog even afwachten welke impact een verscherping van de maatregelen tegen het coronavirus heeft op de derby.