Protest op de ijsbaan enkele weken geleden.
Protest op de ijsbaan enkele weken geleden. Foto: Gerard Timmerman

Wat ik zeggen wou

IJsbaan

Het moge toch duidelijk zijn dat er aan een parkeerplek in Den Burg geen gebrek is. Zowel bij de nieuwe sporthal, de tennisbaan als bij het gemeentehuis zijn ruimschoots voldoende plaatsen, is gebleken afgelopen zomer.


Hoe lastig is het om dit in te zien? Is het gezichtsverlies als het besluit wordt teruggedraaid? Waarom? Getuigt het juist niet van ruimdenkendheid en 'luisteren' naar de Texelse burger?


Wat is er aan de hand? Zit er een addertje onder het gras? Is er een geheime agenda? Wat? De raadsleden hebben op geen enkele wijze duidelijk kunnen maken dat deze (nieuwe) parkeerplaatsen echt nodig zijn.


Gemeenteraadsleden bedenk toch eens hoe, tijdens de coronatijd, van de ijsbaan de afgelopen zomer gebruik is gemaakt door middel van sporters (volleybal en voetbal), hondenbezitters, moeders met kleine kinderen, (hang)jongeren en last but not least... de scholen met hun buitenspelletjes.


Veel mensen denken dat het coronavirus nog wel een jaar kan duren, dus hoe fijn is het om een stuk groen in Den Burg te hebben om lekker buiten te kunnen zijn en toch op afstand van elkaar.


Als u het niet 1, 2, 3 kunt terugdraaien, stel het dan voor minsten een paar jaar uit. Kijk het even aan wat betreft het parkeren in Den Burg. Misschien blijkt dan ook voor u dat er genoeg plaatsen zijn in de huidige situatie.

En hoe fijn is het om zo'n mooi stukje groen in Den Burg te hebben. Let wel: het is het enige stukje groen met een flinke afmeting dat er is!


Jeannette Korff,

Den Burg