Texel'94 tegen Duinrand S.
Texel'94 tegen Duinrand S. Foto: Willem Sangers

Verlies Texel'94 op eigen veld

Texel'94 heeft zondag op eigen veld met 2-3 verloren van Duinrand S uit Schoorl waardoor de jeugdige ploeg nu op de zevende plaats in de competitie staat. Duinrand scoorde al heel snel een doelpunt waardoor Texel meteen met een achterstand begon. Het werd alweer redelijk snel 1-1- en Texel wist zelfs nog met een 2-1 voorsprong de rust in te gaan. Het lukte de ploeg door eigen fouten binnen de lijnen echter niet om de voorsprong vast te houden. Duinrand S maakte al binnen vijf minuten in de tweede helft gelijk na een fout van de verder goed keepende doelverdediger van Texel en nog een paar minuten later kwam de bezoekers op 2-3 voorsprong. Duinrand S gaf die voorsprong niet meer uit handen waardoor Texel voor de tweede keer dit seizoen verloor. De ploeg deed zijn best, maar het lukte de spelers geregeld niet om elkaar te vinden. Kansen werden ook niet altijd goed benut waardoor een bal bijvoorbeeld soms huizenhoog over het doel ging in plaats van in het net te belanden. Komende zondag wordt het spannend voor Texel'94; dan staat in Oosterend de derby tegen Oosterend op het programma en daar zijn ze op dreef. De ploeg staat tweede in de competitie en kende zondag een klinkende overwinning op Vesdo. De vraag is nog wel in hoeverre een aanscherping van de maatregelen tegen het coronavirus impact gaat hebben op het doorgaan van de derby.