De Nieuwlanderweg ter hoogte van de Pijpersdijk.
De Nieuwlanderweg ter hoogte van de Pijpersdijk. Foto: Aangeleverd

Reconstructie

Nieuwlanderweg

De Nieuwlanderweg die vanaf Den Burg richting de rotonde Eierland loopt wordt vanaf 19 oktober onder handen genomen. Na de werkzaamheden geldt op deze weg een maximumsnelheid van zestig kilometer per uur. Dat meldt de gemeente op haar website. De werkzaamheden aan de Nieuwlanderweg duren tot half januari, daarna volgt de rest van het traject.

De Nieuwlanderweg valt onder de eerste fase van de reconstructie van het gehele traject Akenbuurt - Kogerweg - Nieuwlanderweg – Postweg. Dit betekent dat de Nieuwlanderweg wordt afgesloten voor verkeer en er omleidingen gelden. De werkzaamheden van deze eerste fase duren tot medio april 2021. De afsluiting is nodig voor het uitvoeren van de reconstructiewerkzaamheden. De totale verharding wordt opgebroken. Ondergronds werk zoals riolering, duikers, kabels en leidingen worden aangepast naar het nieuwe ontwerp. Tot slot volgt de opbouw van de weg, het fietspad en de bebording en belijning.

Omleidingen

Doorgaand verkeer tussen De Cocksdorp en Den Burg wordt omgeleid via De Waal. De omleiding voor het doorgaande verkeer worden aangegeven met gele borden. Bewoners kunnen altijd via een verharding op de plaats van bestemming komen.


Doorgaand (brom)fietsverkeer wordt omgeleid over fietspad Waalenburgerdijkje of Limietweg Zaandammerdijk. Deze routes worden ook aangegeven met gele borden. Bewoners kunnen via een tijdelijke verharding op hun bestemming komen. De nood- en hulpdiensten zijn geïnformeerd over de omleidingen en de beschikbare routes naar aanliggende percelen.

Hoog tijd

De Nieuwlanderweg is toe aan vernieuwing. Bij alle kruisingen kunnen de fietsers dan in twee etappes veilig oversteken. De werkzaamheden van deze eerste fase worden in drie delen uitgevoerd Nieuwlanderweg (19 oktober – half januari), Kogerweg (half januari – half februari) en Akenbuurt tussen Pontweg en Kogerweg (half februari – half maart). Ook bij de opvolgende werkzaamheden gelden afsluitingen en omleidingen.