Pianiste Yukiko Hasegawa is geboren in Japan en woont nu in Nederland. Zondag om 14.30 en 19.00 uur in het Hoornder kerkje. Kaarten uitsluitend via www.ihms.nl.
Pianiste Yukiko Hasegawa is geboren in Japan en woont nu in Nederland. Zondag om 14.30 en 19.00 uur in het Hoornder kerkje. Kaarten uitsluitend via www.ihms.nl. Foto:

VR 9 OKT


Threes Anna is auteur en cineast. In een mini-podcast met prachtige filmbeelden vertelt ze over het ontstaan van haar nieuwste film ‘De Vogelwachter’ met Freek de Jonge. #Kunsdt Festival, De Koog.

ZA 10 OKT

Rock & Rollband The Seniors, swingende deelnemers aan #Kunsdt. Texelaars Jansimon Dros - toetsen, basgitaar / Rob Kooiman - gitaar, orkestleider / Ben Bakker - gitaar, basgitaar / Ben Haak - drums.

11:00 Plein Air schilder Sonja Brussen presenteert 100 landschappen op paneeltjes van 16 x 20 cm. Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is open van woensdag t/m zondag van 11 tot 17 uur.

11:00 Papierkunst; Ria van Krieken, Maurice Christo van Meijel, Astrid Polman, Marian Smit en Marjolein van der Stoep. Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is open van woensdag t/m zondag van 11 tot 17 uur.

Marja Schmitz, sopraan, woont op Texel en doet mee aan het #Kunsdt Festival in het bos. Ze laat samen met gitarist Jan Beijert mooie klassieke juweeltjes horen. Maar er zijn nog meer acts te zien!!

ZO 11 OKT

Texels kunstenaar Pieter van Schelt doet met bijzondere film, gemaakt met een drone, mee aan virtuele festival Klifhanger #Kunsdt in het bos nabij De Koog. Maar er is nog veel meer te zien. 24 Acts!

9.00 Kofferbak- rommelmarkt met uitsluitend tweedehands spullen op het achterste gedeelte van de parkeerplaats aan de Nikadel in De Koog tot 13.00 uur.

14:30 en 19.00 Eeuwig verlangen; pianiste Yukiko Hasegawa verkent het verlangen naar iets heiligs, iets werkelijk moois en diep bevredigends in Beethoven, Schumann en Franck. Hoornder kerkje/ kaarten uitsluitend online: www.ihms.nl

Anyway: a capella op het virtuele festival #Kunsdt in het bos. Anneke Brons, Irisabella Bakker en Ruthie Vazana zingen 3-stemmig, van klassiek tot rock en all-in between. En nog meer dan 20 acts.

MA 12 OKT

8:30 Iedere maandag is er in het centrum van Den Burg op de Groeneplaats een gezellige weekmarkt met verkoop van verse levensmiddelen, bloemen, kleding en nog veel meer. Tijdens Pasen en Pinksteren is de markt op dinsdag.

9:00 Juridisch spreekuur in Den Burg. Maak een afspraak via 06-53664845 of mail info@nataliebakker.

Bas Keijzer is een veelgevraagde Nederlands acteur. Hij speelde o.a. in Kruimeltje (bioscoop), Undercover (Netflix) en Ninja Nanny (Zapp). Op #Kunsdt te zien in een filmpje en te horen in een podcast!

11:00 Het gehele jaar is er op maandag van 11.00 tot 16.00 uur een grote rommelmarkt in de schuren van Axel Lap aan de Witteweg 3 in Den Hoorn. Opbrengst is t.b.v. onderhoud van het Hoornder kerkje.

Marcella Kuipers is kunstenaar en werkt met film en video. Op het @Kunsdt Festival de film "1,5". Een dans geïnspireerd op de afstand die we van elkaar moeten houden... Maar er is meer: nog 22 acts!!

DI 13 OKT

Kunstenaar Ed de Wild, deelnemer virtueel #Kunsdt Festival, nodigt je uit om het onbekende te ontmoeten d.m.v. een Augment Reality ervaring. Omarm de onzekerheid! En nog meer dan 20 acts! Go for it!

10:00 Texels Welzijn houdt een inloopspreekuur dorpshuis De Waldhoorn in Den Hoorn. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.

Dominique Engers is zangeres en sneldichteres en is een van de deelnemer aan het virtuele Klifhanger #Kunsdt Festival op en rondom het Sommeltjespad. Naast haar nog meer dan 20 verschillende acts.

19:30 Bij de Texelse Modelspoorclub zijn diverse modelspoorschalen H0, N, Z te bewonderen en er is zelfs een impressie van een spoor gedurende de oorlog op Texel in een caravan. Bezoekers zijn welkom

19:30 Online op reis naar Berlijn met de bieb Ga mee op reis via het programma Zoom op je computer of tablet. Toegangskaarten zijn voor 5 euro te koop via de ticketshop op www.kopgroepbibliotheken.nl

WOE 14 OKT

Ina Schrama is een Texelse verhalenverteller. Op het virtueel #Kunsdt Festival vertelt zij Op Sien Tessels het verhaal van de Sommeltjes. Maar zijn nog meer dan 20 totaal verschillende acts te zien!

10:30 Texels Welzijn houdt een inloopspreekuur dorpshuis De Hof in De Koog. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.

Wetenschapper Sjoerd Groeskamp wil visualiseren met een grappig doch wetenschappelijk verhaal wat de gevolgen zijn van de zeespiegelstijging. Met Veerle van Hek maakte hij een podcast met animaties.