Afbeelding
Foto: Google Maps

Uitnodiging tot meedenken door gemeente "flauw voorwendsel"

De stichting ‘Vrienden van het Jac. P. Thijssepark’ die zich inzet voor het behoud van de ijsbaan heeft geërgerd gereageerd op het persbericht van de gemeente waarin zij aangeven ‘binnen kaders, samen te kijken naar een passende invulling’ naast de honderd te realiseren parkeerplaatsen. Zij noemen het gebaar van de gemeente ‘Onzin’.

De honderd parkeerplaatsen nemen volgens de gemeente maar een deel van de ruimte in beslag. De overige ruimte kan op allerlei manieren ingevuld worden. De inrichting van zowel de parkeerplaatsen als het overige deel staat nog niet vast. Om een goed plan voor de inrichting op te kunnen stellen gaat de gemeente verder in gesprek met gebruikers en liefhebbers van het terrein. Een snelle berekening door de Texelse Courant leert dat ongeveer de helft van ijsbaan in beslag genomen wordt. Hierbij is de parkeerplaats Nikadel als vergelijkingsmateriaal gebruikt (zie inzetje).

De 'Vrienden van het Jac. P. Thijssepark stellen: "Dit zien wij als een flauw voorwendsel om een soort van misplaatst draagvlak te creëren. Nu die parkeerplaatsen er doorgedrukt zijn, mogen we eindelijk mee gaan denken? Dit is de omgekeerde wereld vinden wij!" Meer op de website van de Texelse Courant.