De jeugd kan onder meer terecht bij 'De magische poort'.
De jeugd kan onder meer terecht bij 'De magische poort'. Foto: Filmfoto

Volop nieuwe films Cinema Texel

In Cinema Texel zijn de komende periode diverse nieuwe films te zien. Zo kan men terecht bij Casanova’s, De Vogelwachten en is de klassieker 'The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring'in de 'extended version' te zien.

De komende tijd vertonen geselecteerde bioscopen de extra lange versies van de Lord of The Rings-trilogie. Deze week deel 1: The Fellowship of the Ring. Deze versie duurt 228 minuten en wordt voorafgegaan door een speciale introductie van regisseur Peter Jackson.

De Vogelwachter: Speciaal voor Texel mag de lokale bioscoop iedere week een voorpremière draaien van de film De Vogelwachter van Trees Anna met Freek de Jonge die deels is opgenomen op Texel. De vogelwachter woont al bijna een halve eeuw moederziel alleen en zielsgelukkig op een afgelegen eiland. Op een dag krijgt hij bericht dat zijn post wordt opgeheven. Aan zijn gelukkige bestaan in en met de natuur komt abrupt een einde. De afgedankte vogelwachter weigert echter te gaan en trekt op geheel eigen wijze ten strijde.


De bioscoop is op dit moment misschien wel het ideale veilige avondje uit, nu de kroegen en restaurants al om tien uur de deuren sluiten. De laatste films starten om 21:00 uur. Voor het schema, zie rechts.