Giulia Winnubst behaalde met de pony Steijn vier winstpunten in de klasse B Cat. B/C.
Giulia Winnubst behaalde met de pony Steijn vier winstpunten in de klasse B Cat. B/C. Foto: Thirza Weel

Winstpunten dressuurrijdsters Van der Wal, Oosterhof en Winnubst

Dressuurrijdster Sabine van der Wal, Kim Oosterhof en Giulia Winnubst behaalden in Manege Akenburg vier winstpunten


Er golden strenge maatregelen: eenrichtingsverkeer, geen prijsuitreikingen en geen publiek. Sabine van der Wal reed Fortunata J twee constante proeven in de klasse L1 en behaalde liefst vier winstpunten en eindigde als eerste en tweede. Mandy Bosma behaalde de andere eerste en tweede prijs tijdens haar wedstrijddebuut in de klasse L1 met het jonge paard Le Petit Toto, gefokt door Bea Dekker. Bosma behaalde drie winstpunten. Winstpunten ook voor Manon Visser, Anja Foerschner en Lisanne de Leeuw. Giulia Winnubst behaalde met de pony Steijn eveneens vier winstpunten in de klasse B Cat. B/C. Winnubst werd eenmaal eerste en eenmaal tweede. Kim Oosterhof wist met haar pony Amber zo’n nette proef te rijden, dat zij maar liefst drie winstpunten in 1 proef behaalde. Hier werd zij eenmaal eerste mee. Haar andere proef was ook goed voor een mooi winstpunt. Rosanne van der Slikke met Puck en Iris van der Slikke met Pino behaalden beide twee mooie winstpunten.

In de klasse Z1 reed Mariska Witte twee constante proeven met Cadanza. Zij eindigde tweemaal als tweede en behaalde twee dikke winstpunten. Jill Mantje behaalde een winstpunt (Z1). Marilyn Brouwer maakte een mooie come back na haar zwangerschap met Sylvona in de klasse Z2 en eindigde tweemaal eerste met twee dikke winstpunten. Tessa van Daalen-de Graaf reed met Dutch Design twee mooie proeven in de hogere klasse ZZ-licht en behaalde twee winstpunten. Iris de Geer met Touch (L1) en Romina Winnubst met Pink Lady (L2) wisselden de prijzen af in de klasse L1/L2. Beide dames behaalden twee winstpunten en werden beide eenmaal eerste.

Stokje wisselen deden ook Skye Brouwer met King of Swing en Nynke Schaap met Schermeer’s Hof Duchess in de klasse B. Beide dames behaalden twee dikke winstpunten en pakten beide eenmaal de eerste plaats. In de klasse M1/M2 werd Roos Bloemendaal met Billy Boy (M1) eenmaal eerste en behaalde twee winstpunten. Hannita de Wit werd met Ichada RB de andere proef eerste en behaalde een winstpunt. Nancy Wetsteen behaalde een winstpunt (M2) met Enjoy. Suzan Pijper behaalde met Quaprice BR Z drie dikke winstpunten in de klasse B-paarden en ook Marit Bousma reed in deze klasse naar drie punten toe met Sproet van de Waterweg. Beide dames werden eenmaal eerste. Floor Huisman behaalde twee winstpunten met Casa.