Threes Boon-Dijt, 40 jaar vrijwilliger bij Omring, wordt thuis in het zonnetje gezet
Threes Boon-Dijt, 40 jaar vrijwilliger bij Omring, wordt thuis in het zonnetje gezet Foto: Gerard Timmerman

Vrijwilligers Gollards en Verpleeghuis aan de deur in het zonnetje

Bloemen, gebak, een oorkonde en een cadeaubon voor Threes Boon-Dijt, al veertig jaar als vrijwilliger betrokken bij Omring. Eerst alleen in het Verpleeghuis (nu Hollewal) en in de loop van de tijd ook in Gollards actief.


Zoals veertien andere jubilarissen, die 12,5 jaar actief zijn als vrijwilliger Verpleeghuis Hollewal en De Gollards, woensdag ook in het zonnetje werden gezet. Ze kregen thuis aan de deur bezoek van Jacolien van Kooten en Natasja Beijert, “ambassadeurs” van de vrijwilligers voor de Gollards en de Hollewal.


De vrijwilligers zijn van grote waarde voor de zorginstellingen. Ze verlenen hand- en spandiensten bij de kerk en weeksluiting en doen allerlei ander taken. Sommige vrijwilligers komen één á tweemaal per maand, anderen soms wel driemaal per week, al zijn nu door corona sommige vrijwilligerstaken niet mogelijk, zoals activiteiten en optredens die geen doorgang vinden.


Zo zijn er rond de 160 vrijwilligers bezig met allerlei verschillende zaken, ongeveer 80 per huis, waarvan sommige vrijwilligers zich nuttig maken in de Hollewal en in de Gollards.

Taken die ze doen zijn: koffie schenken met een praatje en aandacht, fietsen, wandelen, helpen bij optredens of andere activiteiten, begeleiding bij bingo en andere spelvormen, maaltijdbegeleiding, tuinonderhoud, klusjes, handverzorging, muzikale begeleiding tijdens weeksluiting of zangochtenden, begeleiding rondritten met bus over het eiland, koken en bakken, dansen, etc. etc.


Normaliter worden de jubilarissen tijden de jaarlijkse “Dank je wel dag” die rond deze tijd zou worden gehouden in het zonnetje gezet. Door corona kwam ook deze te vervallen. Als alternatief hadden Natasja en Jacolien voor de vijftien jubilarissen een gezamenlijk koffiemoment gepland op woensdag 7 oktober. Maar ook dat kon door de strengere maatregelen niet doorgaan.


Dus maar met bloemen, een gebakje, oorkonde, cadeaubon en een brede glimlach bij de jubilarissen de deur langs, ook om te voorkomen dat van uitstel afstel komt. Ondenkbaar. “Deze dames en heren met hun fantastische helpende handen hebben dit bedankje echt verdiend."