Voor jongeren zijn er acht workshops in de openbare bibliotheek.
Voor jongeren zijn er acht workshops in de openbare bibliotheek.

Workshops voor jongeren over spoken en hiphop

Jongeren van 12 tot 18 jaar kunnen vanaf 20 oktober via de bibliotheek acht workshops volgen waarin ze van alles leren, hoe je je eigen spook wordt of hiphop act voorbereidt. Deze workshops zijn gratis en zijn onderdeel van een breder aanbod van naschoolse activiteiten op Texel.

Het betreft een professionele hiphop-dansles, een graffiti-workshop, spoken en green screens. Alles erop en eraan. Volg je voortgezet onderwijs dan mag je je helemaal uitleven bij het maken van je eigen Act!

In acht weken leert de jeugd hoe je je eigen spoken wordt en bereidt een hiphop act voor. Ze starten met een workshop van de bekende spoken wordy artiest Elten Kiene. Voor de act kiezen deelnemers zelf een boek uit de speciale urban boekencollectie.


Ze krijgen een professionele hiphop-dansles en een graffiti-workshop waarbij ze beeldmateriaal verzamelen. Met een ‘green screen’ maken ze een video om de act compleet te maken. Eilanddichter Roop helpt bij het schrijven van de act en met podiumpresentatie. In week acht mogen ze hun act presenteren in de bibliotheek.