Nachtwandelingen jong en oud

IVN houdt op 24 oktober twee wandelingen. De vereniging voor eductatie doet dit in het kader van de Nacht van de Nacht. Vanwege corona is er maar beperkt plaats, opgeven is verplicht.

"Verwonderen over de stilte, het duister, de geuren of misschien toch…. de geluiden? Een feest voor de zintuigen. Het kan zo donker zijn dat je je eigen voeten niet meer ziet. Lopen op gevoel dus. Durf je het aan? Meld je dan aan op mailadres pampt@hotmail.com onder vermelding van wandeling 1 of wandeling 2", laat IVN in een persbericht weten.


Beide wandelingen beginnen om 19:30 uur. Het maximum aantal deelnemers is tien per wandeling. Na aanmelding ontvangt de deelnemer digitaal een kaartje met de exacte startlocatie.


De twee locaties zijn: Het linker Horsmeertje aan de Mokweg met duistere duinstruwelen, sterk heuvelachtig terrein, uitzicht op Den Helder, de vuurtoren in beeld, waterpartijen en zelfs de strandvlakte is een optie.
De andere is een boswandeling over kleine slingerpaadjes in het bosgebied rond de Monnikenweg. Donker, open terreinen, waterpartijen, bunkertjes, Schotse hooglanders en bij helder weer sterrenluchten.

Kinderexcursie:

Er is ook een kinderexcursie gepland, maar deze is al volledig volgeboekt.