Wat ik zeggen wou

IJsbaan

Volgens het CBS telt Texel 13.643 inwoners. Daarvan is grof geschat negentig procent stemgerechtigd. De gemeenteraad is derhalve democratisch gekozen, slechts afgaand op mooie verkiezingsbeloften. De raad hoort te staan voor volksvertegenwoordiging, zou men denken althans.


Het prachtige hart van Den Burg, de ijsbaan - liefelijk omgedoopt tot Jac. P. Thijssepark - staat op de nominatie om te worden omgetoverd tot parkeerplaats. Slechts acht gemeenteraadsleden - laat u dit even goed tot u doordringen - hebben hun macht gebruikt om deze beslissing erdoor te drukken.


Mensen waarvan de leeftijd duidelijk maakt dat de toekomst voor hen korter duurt dan hun verleden is geleefd. Zelf wonend waar er geen blik op blik behoeft te zijn, bepalen zij dat het groene hart moet wijken voor steen en staal. En waarvoor? Follow the money. Groter huis, grotere beeldbuis, nog grotere auto, onnodige luxe, de smaak van macht en de geur van geld. Is dat de zin van het leven? Denk eens terug aan het verre verleden, opgroeien in de frisse lucht, de ruimte, natuur. Wordt dat de jeugd van Texel nu ontzegd? De idee dat toeristen niet bereid zijn om een paar minuten langer te wandelen vanaf de parkeerplaats nabij de sporthal naar het centrum, is nonsens. Dit slechte parkeerplan is bedacht voor - en door geldbeluste types.


Heroverweeg! Geen gezichtsverlies, juist laten zien dat ook de gemeenteraad op Texel bereid is om domme beslissingen te deleten. Opwaardering van het menselijk aspect. Parkeren op de ijsbaan is volstrekt overbodig!


Stem voor liefde, geborgenheid, gezondheid en de natuur. Dat is al wat telt.


Yvette Berndes,

Den Burg