"Europarcs verrast over ophef over Driehoek op het eiland"

Europarcs verwacht in november 2020 meer duidelijkheid te kunnen geven over de ontwikkeling op het terrein van chaletpark De Driehoek en de gevolgen voor de betrokkenen. Daarna zal Europarcs hierover in overleg treden met de betrokkenen.


Dat meldt het college naar aanleiding van overleg met Europarcs. "Er wordt geprobeerd in samenspraak met hen te zoeken naar een oplossing. De gemeente staat buiten dit proces, maar wel is aangegeven dat het onze wens is dat zorgvuldig met de belangen van de eigenaren van de chalets omgegaan moet worden. Overigens is wel aangegeven door de initiatiefnemers dat er volgend jaar nog niets wijzigt op het nieuwe gedeelte van het terrein. Het oudere gedeelte zal wel snel worden heringericht met nieuwe chalets, waarschijnlijk eind 2020 of begin 2021."

Verder meldt het college dat uit het gesprek met Europarcs is gebleken dat zij verrast waren door de ophef hierover op het eiland. “Omdat men zelf nog geen duidelijkheid heeft over wat er op korte termijn gaat gebeuren met de chalets op het nieuwe gedeelte. Er zijn plannen voor een nieuwe inrichting met twintig huisjes, maar die zijn nog niet definitief. Overigens worden dit geen grote dure villa’s zoals al gesuggereerd is, en blijven ruim onder het maximum van 100 m².”


Europarcs kocht De Driehoek enige tijd geleden van Gerard en Ria Zoetelief, nadat die het daarvoor hadden overgenomen van de familie Middelbos.


Meer over De Driehoek op pagina 2.