Afbeelding
Foto:

ZDH boekt eerste overwinning

ZDH heeft de eerste overwinning van dit seizoen te pakken. Na twee nederlagen werd zondag in Heerhugowaard WMC met 1-2 verslagen.


Coach Joop Rommets miste drie basisspelers, terwijl ook diverse oproepkrachten niet beschikbaar waren. Daarom werd ZDH’s topscorer van deze eeuw Jelmer Bomas van stal gehaald. Door blessureleed moest hij al een tijd geleden als veldspeler stoppen, maar hij is ook een verdienstelijke keeper met een goed spelinzicht. Tom Reijnders, de vaste man onder de lat, speelde dit keer in de spits. Verder werd de jarige Tom Bijl een linie teruggehaald, waar hij naast aanvoerder Guido Boogaard het centrum van de verdediging vormde.


ZDH begon goed, stoorde al vroeg de opbouw van WMC en kreeg een paar uitstekende kansen, die echter niet besteed waren aan Reijnders en Koen Jansen. Na een kwartier viel het doelpunt plotseling aan de andere kant, nadat Bijl een tegenstander een duw had gegeven en de scheidsrechter voor een penalty floot. Bomas toucheerde de bal nog, maar moest de bal toch uit het net halen.


De Hoornders zaten niet bij de pakken neer en bogen de achterstand binnen tien minuten om in een voorsprong. Eerst ging de doelman van WMC bij een corner van Kees Lap onder de bal door en prikte Jansen de bal bij de tweede paal binnen: 1-1. Niet veel later kreeg ZDH een vrije trap, nadat Boogaard onreglementair was gestuit. Specialist Gijs de Graaf schoot de bal in de verre hoek, daarbij geholpen door Lap, die er met een loopactie voor zorgde dat het muurtje uit elkaar viel. ZDH verzuimde daarna de score op te voeren. Voor hetzelfde geld was het bij rust al 1-5 geweest en de wedstrijd beslist.


Na de thee begon ZDH opnieuw sterk, met Jansen als balvast aanspeelpunt in de spits. Doordat de bevrijdende derde treffer uitbleef, bleef het echter spannend. Na een uur werd de moegestreden Reijnders afgelost door Omer Maoz. De van oorsprong Israëlische voetballer maakte zijn debuut voor ZDH 1 en viel op door zijn werkethos. Even later kwam Stef Kooger binnen de lijnen voor Groenewoud.


Bij ZDH vloeiden de krachten langzaam weg, terwijl WMC steeds meer risico ging nemen. Dat zorgde in de slotfase nog voor enkele hectische momenten. Dankzij twee knappe reddingen van Bomas en een meesterlijk blok van Lars Frederici bleef ZDH de gelijkmaker echter ZDH bespaard en konden de eerste drie punten worden bijgeschreven.


Komende zondag spelen de Hoornders thuis tegen Kaagvogels.