Texel Futsal was niet opgewassen tegen ZVV Den Haag.
Texel Futsal was niet opgewassen tegen ZVV Den Haag. Foto: Willem Sangers

Derde verlies voor zaalvoetballers

De zaalvoetballers van Texel Futsal hebben zaterdagavond punten laten liggen tegen ZVV Den Haag in de vierde wedstrijd in de eredivisie.

Het werd 5-2 voor de Hagenaars die daarmee in de TXL sporthal in Den Burg hun eerste overwinning van het seizoen pakten. Coach Martijn de Veij van Texel Futsal baalde van het verlies. Texel had veldoverwicht, maar liet diverse kansen lopen, terwijl Den Haag de kansen wel meteen benutte.

Texel kwam aanvankelijk met 2-0 achter, waarna Stijn Arends voor de 2-1 zorgde. Binnen een minuut was het echter weer 3-1 en dat was ook de ruststand. Patryk Nieboer zorgde in de tweede helft nog voor de 3-2, maar pal daarop maakte Den Haag de 4-2 en was het gedaan voor Texel dat de tegenstander niet meer de baas kon worden.

De Veij liet weten dat er komende week binnen het team met elkaar wordt besproken hoe de zaken beter aangepakt kunnen worden. Texel begon de eredivisie met een klinkende overwinning tegen Volendam, maar vervolgens werden drie wedstrijden op rij verloren. "We krijgen de komende weken een paar sterke tegenstanders, dus we moeten volop aan de bak."

Er werd zaterdag gespeeld voor een lege tribune in de TXL sporthal en dat kwam de sfeer in de zaal niet ten goede.