De vaders bij het zelfgemaakte hek langs de speeltuin.
De vaders bij het zelfgemaakte hek langs de speeltuin. Foto: Jeroen van Hattum

Vaders maken eigen hekwerk langs speeltuintje

Trots staan Kurt Vandamme, Thomas Smidt en Tony Mozes bij het nieuwe houten hekwerk van de speeltuin aan de Willem van Beierenstraat in Den Burg. De drie vaders maakten het circa veertig meter lange hekwerk met eigen handen, nadat het in juli één van de vijftien gehonoreerde voorstellen van het project 'Verrijk Je Buurt' van het Texelfonds was geworden. De drie mannen hebben jonge kinderen die in het speeltuintje spelen en ze zagen al langere tijd met zorg dat kinderen zomaar van het grasveld de straat zouden kunnen oprennen.


Kurt: "Het is een mooi speeltuintje, maar omdat er geen hek was, zouden kinderen bij bijvoorbeeld het voetballen zo de straat op kunnen rennen." Nadat de vaders via Dries Veltkamp op 'Verrijk Je Buurt' waren gewezen en erover in de krant hadden gelezen, bezochten ze een informatieavond van het Texelfonds in de Buureton en vervolgens kregen ze te horen dat ze aan de slag konden gaan.


"Met behulp van Dries, RAB, IBS en Schouwstra konden we het hekwerk daadwerkelijk gaan maken. We zijn er blij mee dat het er nu staat."