Leerlingen van De Vliekotter met de boxen Kinderpostzegels waarmee ze veilig de deur langs gaan.
Leerlingen van De Vliekotter met de boxen Kinderpostzegels waarmee ze veilig de deur langs gaan. Foto: Vliekotter

"Bezorgen van Kinderpostzegels gebeurt wél veilig"

De ingezonden brief dinsdag over onveilig gedrag door schoolkinderen uit Oosterend die met Kinderpostzegels de deur langs gaan, kwam hard binnen bij school en leerlingen. Ze nemen volgens de leiding toch echt de voorschriften met betrekking tot corona in acht, er is alles aan gedaan om het zo veilig mogelijk te laten verlopen.


De ingezonden brief leidde tot meerdere reacties. Stichting Kinderpostzegels heeft een coronaveilige aanpak bedacht door de kinderen. Ze gaan met een soort happy meal-box langs de deuren. De bewoner waar is aangebeld kan zelf het bestelformulier uit de box pakken en via een brievenbus het aan de bovenkant weer in de box doen. Zo kan de vereiste anderhalve meter afstand worden aangehouden, net als bij de collectebus van bijvoorbeeld de Dierenbescherming die deze week langs de deuren komt.

Mensen kunnen ook via een link bestellen die de scholen via social media verspreid hebben, om toch te kunnen bestellen als ze bang zijn de deur te openen. Via Facebook is ook een filmpje te zien dat de kinderen hebben opgenomen.