Zwemtrainers Jan Wiering en Alice Elbertse kregen zondag bij Ceres presentjes.
Zwemtrainers Jan Wiering en Alice Elbertse kregen zondag bij Ceres presentjes. Foto: ZPC TX'71

Zwemclub ZPC TX’71 beloont

trainers voor inzet en initiatief


Zwemtrainers Jan Wiering en Alice Elbertse zijn door de Texelse zwemclub in het zonnetje gezet. Dat gebeurde zondagochtend toen ze na een zwemtraining bij Ceres uit het water kwamen.

Met Edwin Zwaneveld en Sandra Verbeek verzorgt Jan al enkele jaren de zwemtrainingen bij de club. Alice staat deze trainers als assistent terzijde. Jan en Alice hebben dit jaar een driedaagse trainerscursus bij de Triathlon Bond gevolgd. Daarbij leerden zij nieuwe inzichten en kregen zij ideeën voor trainingen aangereikt. Het bestuur van de zwemclub waardeert dit initiatief.

De jeugd krijgt bij de club les voor de diploma’s C, zwemvaardigheid, snorkelen en survivalzwemmen. Volwassenen kunnen ook diploma’s halen, maar het merendeel van hen komt voor het verbeteren van de zwemvaardigheid en conditie. En natuurlijk zijn er veel volwassenen die met name lid worden van de club voor het openwaterzwemmen, met als hoogtepunt de oversteek Den Helder-Texel.

Aangezien in 2022 één van de huidige trainers stopt met zijn vrijwilligerswerk, is de club op zoek naar een nieuwe trainer. Om de trainingen over wat meer trainers te verspreiden, bestaat zelfs de wens om twee nieuwe trainers te krijgen. Belangstellenden met een trainersdiploma of die bereid zijn dit diploma te halen, kunnen dit persoonlijk melden bij één van de bestuursleden of trainers van de zwemclub of via het mailadres zpctx71@gmail.com. Meer informatie over de vacature voor trainer is te vinden op facebook.com/ZpcTx71.

Stem voor zwemclub

Zwemclub ZPC TX’71 doet mee met Rabobank Club Support en hoopt met de opbrengst de opleiding van de nieuwe trainer(s) te kunnen bekostigen. Van 5 t/m 25 oktober a.s. kunnen leden van de Rabobank hun stemmen uitbrengen op hun favoriete verenigingen. Elke stem voor de zwemclub is welkom.