Rachel kruk.
Rachel kruk. Foto: Rachel Kruk

Nieuw platform voor online en offline workshops op Texel

Waar begint je zoektocht naar een geschikte workshop, cursus of training op Texel? En hoe kun je als aanbieder zorgen dat jouw workshop onder de aandacht komt van de juiste doelgroep? De antwoorden op beide vragen komen samen op een nieuw Texels platform: workshopsoptexel.nl. Hierop zijn online en offline workshops te vinden die op of vanaf Texel worden georganiseerd.

Initiatiefnemer is de Texelse ondernemer Rachel Kruk. Vanuit haar werk als projectmanager en trainer constateerde zij dat het cursusaanbod op Texel nogal versnipperd is. Kleine aanbieders hebben vaak niet de middelen en mogelijkheden om hun doelgroep bereiken. Voor potentiële deelnemers is het lastig om te ontdekken welke workshops je op Texel - of door Texelse aanbieders - kunt volgen. Dit voorjaar ontstond daarnaast, vanwege de coronabeperkingen, een groeiende behoefte aan mogelijkheden om op een professionele manier online workshops en cursussen aan te bieden en te volgen. Op het platform komen vraag en aanbod nu bij elkaar.

Vanuit haar contacten met ondernemers en kunstenaars constateerde Rachel dat er op Texel behoefte is aan een betaalbare en professionele manier om gepersonaliseerd workshops en cursussen aan te bieden. "Op dit platform kan dat. Iedere aanbieder krijgt een eigen profielpagina om zich te presenteren en kan zoveel workshops aanbieden als gewenst. Aanmelden gaat ook via de website en de aanbieder krijgt automatisch de naam en het e-mailadres van de deelnemer. Doordat we de krachten bundelen, ben je ook als kleine ondernemer beter vindbaar via de zoekmachines." Inmiddels hebben de eerste aanbieders zich aangemeld en is het vullen van de rubrieken op het platform in volle gang. "We zijn nu vooral bezig met het ondersteunen van aanbieders om zichzelf te presenteren en hun aanbod online te zetten", vertelt Rachel. Wie op zoek is naar mogelijkheden voor zakelijke of persoonlijke ontwikkeling op Texel kan nu op één platform terecht en hoeft niet het hele internet af te struinen op zoek naar een leuke Texelse workshop of cursus. De website en het zogenoemde Learning Management System dat online onderwijs mogelijk maakt, zijn gebouwd in samenwerking met andere Texelse bedrijven en met financiële ondersteuning van de gemeente Texel uit het Budget Stimulering Economische Projecten.

Meer informatie op workshopsoptexel.nl, of stuur een e-mail naar info@workshopsoptexel.nl en op de website van de Texelse Courant.