Billenknijpen voor

winnend Oosterend

SV Oosterend mocht zondag tegen Sint-Boys eindelijk aantreden op het gerenoveerde A-veld. De tegenstander had vorige week met maar liefst 7-3 gewonnen van VZV, SVO was gewaarschuwd. Trainer Ruben Duinker had drie afmeldingen, wat kon worden opgevangen door de brede selectie.

De eerste vijftien minuten waren voor de thuisploeg, die maakte het spel met verzorgd voetbal. Dit resulteerde in de dertiende minuut in een voorsprong. Vanaf links werd een strakke voorzet gegeven en Jeroen Abma kon bij de tweede paal binnentikken, 1-0.

Na deze goal kwamen de gasten beter in hun spel, de gelijkmaker hing in de lucht. In de 28ste minuut kreeg Sint Boys de bal op links, door een fout in de verdediging. De half zette voor en door geklungel in de verdediging werd de harde voorzet door een verdediger in eigen doel gewerkt, 1-1 . Direct na de aftrap werd Abma ingespeeld, hij draaide handig weg op het middenveld en gaf de bal op Yorgo Helleman. Zijn harde inzet werd gekeerd door de keeper. Maar die werkte niet goed weg en de bal kwam voor de voeten van Abma, die de tweede op zijn naam schreef; 2-1 tevens ruststand.

Met ongewijzigde opstelling pakte SVO het spel op en werd gevaarlijker voor het doel van de tegenstander. Na twintig minuten nam Dylan Betsema een corner, zijn strakke bal werd snoeihard binnengekopt door Rinus Wesselman, 3-1. Na deze treffer ging het steeds beter lopen en werden de ruimtes groter waardoor het makkelijker voetballen werd. Betsema kreeg de bal op links en liep op snelheid door naar de achterlijn, zette voor en via een verdediger van Sint-Boys viel de 4-1 in de touwen.

Het geloof leek weg bij de tegenstander en Oosterend drukte goed door, dat resulteerde in de 75ste minuut in 5-1 door Yorgo Helleman. De gedachte dat het gespeeld was, bleek onjuist. Door een slippertje van de keeper kon de spits simpel de 5-2 binnen tikken. Sint-Boys merkte dat SVO kraakte en ze zette alles op alles. Tien minuten voor tijd werd de 5-3 snoeihard binnen geschoten en vijf minuten voor tijd werd een voorzet van links keihard door een verdediger in eigen doel gekopt, 5-4. In de laatste minuten was de spanning te snijden en de 5-5 hing in de lucht, maar bleef uit. Het bleef in Oosterend 5-4.