Punt De Koog na teamprestatie

VV Succes uit; traditioneel een lastige wedstrijd voor de jongens van SV De Koog. Waar voorgaande jaren zware verliezen werden geleden hield De Koog zondag knap stand met een 2-2 als eindresultaat.

Trainer Marko Koorn concludeerde achteraf dat zijn zaterdagavond bedachte tactiek precies uitwerkte als gehoopt. Hij koos ervoor om Succes op eigen helft op te vangen en de mannen uit ‘Hypo’ het spel te laten maken om na de theepauze opportunistischer te gaan voetballen.

Door twee persoonlijke foutjes gingen de mannen uit de badplaats met een 2-0 achterstand de rust in. Tijdens de tactische bespreking in de rust zette captain Miko Honingh zijn ploeg op scherp. Alleskunner Ben Siebinga zou, samen met spitsen Cor Bijpost en Alex Daalder, de druk op de verdediging van VV Succes verhogen. Dit resulteerde omstreeks minuut 66 in de 2-1. Rik Bijpost snelde als een komeet over de rechterkant van het veld langs 3 tegenstanders en gaf de bal op precies het juiste moment laag voor. Spits en de immer fris ogende Daalder kwam goed voor zijn man om dit cadeautje uit te pakken, 2-1.

Een kwartier later was, na een aanval over meerdere schijven, Daalder er wederom als de kippen bij om, nu met het hoofd, een voorzet vanaf de rechterzijkant binnen te koppen, 2-2. Met nog 10 minuten op de klok ging het spel alle kanten op. In de laatste paar minuten werd het nog billenknijpen voor de meegereisde supporters. Vijf minuten voor het einde hield debuteerde keeper Myron Koot zijn ploeg in de race voor dat felbegeerde punt. Een indraaiende bal vanaf de linkerkant van het doelgebied wist hij met een katachtige redding uit de rechterbovenhoek te ranselen. Na verschillende corners en hachelijke momenten rond het doel van Koot, floot leidsman Visser voor het einde.

Overall gezien een knappe teamprestatie met in de eerste helft een compact spelend De Koog en in de tweede helft een strijdend en hard werkend De Koog. De verpersoonlijking van deze prestatie was misschien wel Cor Bijpost. Bijpost, die samen met zijn compagnon in de spits Daalder, de tweede helft de verdedigers van Succes afjaagde als jagers op zoek naar een roedel hertjes. Of zoals Bijpost dat zelf verwoordde; ‘Dit maakt ons, ons’.

Volgende week speelt De Koog thuis tegen Alcmaria Victrix, aanvangstijd 14:30 uur.