Denise Betsema vierde in Lokeren

Denise Betsema is het nieuwe seizoen in het veldrijden begonnen met een vierde plaats tijdens de Ethias Cross in het Belgische Lokeren. Ze kreeg tijdens de wedstrijd onderweg last van materiaalpech.


Denise ging zaterdagmiddag voortvarend van start in het sterke deelnemersveld bij de vrouwen elite en lag de eerste twee ronden op koers voor een hoge klassering. Even leek het of ze het nieuwe seizoen zou beginnen met een lange solo, maar materiaalpech stond haar in de weg. Het lukte niet om de schoenen goed vastgeklikt te krijgen in de pedalen, waardoor ze snelheid verloor.

Het was als gevolg van de vele regen ook een modderig parcours waarop gereden moest worden en dat zijn niet de favoriete parcoursen van Denise. Op de site van haar ploeg Pauwels Bingoal liet ze weten al tijden geen modder meer onder de wielen te hebben gehad, waardoor het wennen was om weer een wedstrijd in de modder te fietsen.

Veldrijdsters Manon Bakker en Aniek van Alphen konden daardoor dichterbij komen en haar na een passage van een stel balken ook achter zich laten, waardoor Denise in derde positie kwam te liggen. In de finale van de Ethias Cross moest Denise Lucinda Brand voor zich dulden waardoor ze met negen seconden achterstand op Brand net buiten het podium viel en vierde werd. Ze was niet blij met dat resultaat.

De eindstand: Aniek van Alphen einde in 40'26", Manon Bakker volgde op vijf seconden, Lucinda Brand op 54 seconden en Denise op 1'03". Haar ploeggenoten Laura Verdonschot en Maud Kaptheijns werden vijfde en zesde.